Placinta turceasca cu branza si spanac

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
26 Sep 2014 | 20127 vizualizari
Placinta turceasca cu branza si spanac

Afara-i frig...... dar in casa e cald si bine, mai ales cand te imbie mirosul unei placinte extrem de gustoase.... ... va invit cu drag pe toti!

Ingrediente

  • Foi de placinta: Daca gasiti foi Yufka aveti nevoie de 3 bucati mari daca nu, preparati-le pe acestea, sunt foile mele preferate de dobrogeana, foarte usor de facut si tare versatile.
  • 500 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • faina pentru intins foile
  • Umplutura:
  • 2 pungulite spanac congelat( in jur de 320 gr o bucata)
  • 1 ceapa medie
  • 500 gr branza feta
  • 4 linguri ulei de masline
  • Sos:
  • 400 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 2 oua
  • 100 ml ulei de masline
  • un praf de sare
  • un praf de turmeric
  • Glazura:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • susan
  • Tava cu inel culinar 42/29

Mod de preparare

Preparam foile:

Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale,  pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat.

Impartim aluatul in 3 bucati egale. Nu vom lasa aluatul la crescut, insa e bine sa avem cald in bucatarie.

Vom intinde fiecare bucata intr-o foaie mare dreptunghiulara,  foarte subtire.

Tapetam forma cu pergament pentru copt si asezam prima foaie, lasand usor marginile sa atarne peste forma.

Pregatim umplutura:

Intr-o tigaie punem 4 linguri de ulei si  ceapa tocata, apoi imediat spanacul congelat, lasam la foc mic cu capac sa se inabuse, amestecam usor din cand in cand si este gata in 7 sau 8 minute. Lasam putin la racit spanacul si-l amestecam cu branza faramitata. Puteti stabili singuri proportiile pentru branza si spanac in functie de ce va place mai tare.

In tava peste prima foaie punem o parte de sos si ungem uniform apoi asezam o parte din umplutura cu spanac. Pliem marginile ca in imagine si ungem cu sos insistand in special asupra foii, mijlocul va ramane cu umplutura.

Aducem deasupra alta foaie si ungem cu sos apoi asezam umplutura si din nou sos, apoi din nou foaie si procedam in acelasi mod.

Peste ultima foaie vom pune glazura de lapte si galbenus apoi vom presara susan.

Am pus placinta la cuptor si am tinut-o pana s-a rumenit la 180 de grade, in jur de o ora.

Placinta o putem taia calda....daca alegeti sa o probati, va doresc pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turceasca cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari

Postat de merisor67

Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari

Punem untul la topit si luam jumatate din el, iar peste cealalta jumatate adaugam uleiul, lasam sa dea in clocot si punem o mana de faina. Omogenizam repede pe foc si dupa doua minute stingem...

Citeste continuarea

Alivenci

Postat de merisor67

Alivenci

Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2014, 20:40
foarte buna
la 26.09.2014, 20:41
la 26.09.2014, 20:42
Multumesc!
la 26.09.2014, 20:46
O bunatate ai facut Rux drag!!
la 26.09.2014, 20:46
Am sosit la o felie Doua...

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking