Placinta vesela

Postat de Constelatialeu in Porc
15 Mar 2016 | 2494 vizualizari
Placinta vesela

Logic ca e vesela pentru ca e prea mult cenusiu in jur si eu vreau curcubeu si veselie.....Un pic de carne tocata, un pic de bacon stateau stinghere si le-am imprietenit eu....si inveselit...

Ingrediente

  • 275 g aluat foitaj
  • 400 g carne tocata de porc
  • 70 g bacon bucatele mici
  • 1 ceapa mai mare
  • 100 g cascaval
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 oua mici
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam ceapa, morcovul, le spalam, apoi taiem ceapa marunt si radem morcovul pe razatoarea mare.

Punem tigaia wok pe foc, o incingem adaugam putin ulei si punem la calit ceapa, morcovul, presaram sare si piper.

Cand s-au inmuiat putin adaugam si carnea tocata, amestecam bine si lasam cca 10 min pana-si schimba culoerea carnea.

Scoatem amestecul si-l lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam doua oua batute si amestecam bine.

Luam o forma rotunda de ceramica ungem cu ulei apoi asezam aluatul in asa fel incat sa avem si pe marginea formei.

Punem umplutura, nivelam, adaugam baconul si cascavalul ras. Restul de aluat il rupem bucatele mici si-l imprastiem pe toata suprafata placintei. Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40 min.

Cand s-a rumenit scoatem placinta de la cuptor, se serveste atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta vesela" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muschi de porc cu busuioc la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Muschi de porc cu busuioc la cuptor

Carnea se unge cu ulei de masline pe ambele parti,se condimenteaza si se pun frunze de busuioc,se pune intr-o punga,se leaga si se da la frigider pentru 24 ore. Muschiul de porc se pune intr-o...

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu ceapa verde

Postat de Constelatialeu

Tocanita de cartofi cu ceapa verde

Carnea o taiem bucatele si o prajim.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete.Dupa ce scoatem carnea deja prajita,adaugam in cratita in care am prajit carnea,ceapa si ardeiul si le calim.Cand s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2016, 21:05
Prezent. Iau o feliuta!
la 15.03.2016, 21:05
bune sunt placintele / tartele astea
la 15.03.2016, 21:18
zambareata placinta
la 15.03.2016, 21:37
Ce veselie la tine
la 15.03.2016, 21:47
vesela ca tine

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking