Placinte ardelenesti

Postat de Creatsa in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2014 | 6082 vizualizari
Placinte ardelenesti

Daaa,si eu am luat virusul asta:)) am ales o umplutura de cas cu ceapa verde ,au iesit dementiale:X

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 330 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de zahar
  • ulei

Umplutura:

  • 400 g cas (mai gras)
  • 3-4 fire ceapa verde
  • marar(optional)

Mod de preparare

Intr-un vas am amestecat faina cu sarea.

Am dizolvat drojdia cu zaharul in apa calduta.

Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am adaugat apa cu drojdia si zaharul.

Am inceput sa framant usor cu mainile unse in prealabil cu ulei cam 5 minute pana am obtinut un aluat suplu care nu se mai lipeste de maini.

Am pus aluatul la dospit la loc caldut aprox 45 de minute.

Intre timp am pregatit umplutura.

Am dat casul pe razatoare iar ceapa am taiat-o marunt.

Am amestecat cele 2 ingrediente si am potrivit gustul cu sare.(doar daca este neaparat nevoie)

Aluatul dospit l-am impartit in 6 bucati aprox egale.

Am uns bine masa de lucru cu ulei si am intins bine fiecare bucata(Aprox jumatate de cm)

Am pus cate 2 linguri generoase de umplutura si le-am strans la loc(ca o boceluta)

Le-am intins apoi din nou cu grija pentru a nu se rupe si a nu iesi umplutura.

Am incins o tigaie si am uns-o cu putin ulei.

Am copt placintele la foc mic spre mediu pana s-au rumenit frumos pe fiecare parte.

Se servesc fierbinti dar sunt la fel de bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Retete similare

Placinte ardelenesti

Postat de Ina

Placinte ardelenesti

Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol.  Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam...

Citeste continuarea

Placinte ardelenesti cu branza

Postat de MotanLaOale

Placinte ardelenesti cu branza

Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata". Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 14:52
bune bune
la 13.05.2014, 14:53
Grozav de bune arata! Iar combinatia, delicioasa!
la 13.05.2014, 14:53
foarte bune sunt placintele astea , super
la 13.05.2014, 14:57
Lavinia, tu nu poti sa te mariti linistita, tre sa faci grozavii din astea))
la 13.05.2014, 15:02

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking