Placinte ardelenesti
Postat de Ina
Pregatim aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol. Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam putina apa calduta, omogenizam...
Citeste continuareaDaaa,si eu am luat virusul asta:)) am ales o umplutura de cas cu ceapa verde ,au iesit dementiale:X
IngredienteAluat:
Umplutura:
Mod de preparareIntr-un vas am amestecat faina cu sarea. Am dizolvat drojdia cu zaharul in apa calduta. Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am adaugat apa cu drojdia si zaharul. Am inceput sa framant usor cu mainile unse in prealabil cu ulei cam 5 minute pana am obtinut un aluat suplu care nu se mai lipeste de maini. Am pus aluatul la dospit la loc caldut aprox 45 de minute. Intre timp am pregatit umplutura. Am dat casul pe razatoare iar ceapa am taiat-o marunt. Am amestecat cele 2 ingrediente si am potrivit gustul cu sare.(doar daca este neaparat nevoie) Aluatul dospit l-am impartit in 6 bucati aprox egale. Am uns bine masa de lucru cu ulei si am intins bine fiecare bucata(Aprox jumatate de cm) Am pus cate 2 linguri generoase de umplutura si le-am strans la loc(ca o boceluta) Le-am intins apoi din nou cu grija pentru a nu se rupe si a nu iesi umplutura. Am incins o tigaie si am uns-o cu putin ulei. Am copt placintele la foc mic spre mediu pana s-au rumenit frumos pe fiecare parte. Se servesc fierbinti dar sunt la fel de bune si reci. Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de Ina
Pregatim aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol. Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam putina apa calduta, omogenizam...
Citeste continuareaPostat de MotanLaOale
Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata". Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|