Placinte ardelenesti cu branza

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2014 | 13118 vizualizari
Placinte ardelenesti cu branza

Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.

Ingrediente

  • ALUAT
  • 800g faina
  • 500ml apa calduta
  • 40g drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • UMPLUTURA
  • 300g brabza telemea de oaie
  • 3 linguri de smantana
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata".

Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate la crescut.

Branza se rade intr-un castron si se  amesteca cu smantana si oul pana se omogenizeaza.

Aluatul se imparte in bucati cam cat o minge de tenis. Mie mi-au iesit 8 bucati dar nu am folosit decat 4 bucati, celelalte le-am facut cu varza.

Se aplatizeaza pe masa infainata in forma cat mai rotunda.

Se pune branza pe o jumatate, se trage cealalta parte peste si se sigileaza bine pe margini (cu o furculita) ca sa nu iasa compozitia.

Am incercat sa fac si portofel dar dupa ce l-am impaturit nu a vrut sa se mai intinda de nici un fel asa ca a ramas unul singur.

Se lasa 15 minute la crescut dupa care se prajesc in tigaie antiaderenta in ulei incins pe ambele parti.

Cand sunt rumenite frumos se scot pe hartie absorbanta.

Sunt bune caldute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinte ardelenesti cu branza

Postat de tanyapatap

Placinte ardelenesti cu branza

Se dizolva drojdia intr-un bol cu apa calduta si cu putin zahar. Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc.Se pune drojdia acolo se presara cu faina si se lasa pana creste...

Citeste continuarea

Placinte ardelenesti

Postat de Constelatialeu

Placinte ardelenesti

Aluatul: Faina se pune intr-un castron.Separat drojdia cu sare si zahar si diluata cu putina apa calduta de toarna in mijlocul fainii si sa lasa cca 10 min .Apoi se adauga restul de apa calduta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 21:23
Ce bune !
la 13.05.2014, 21:26
Buni stieee!
la 13.05.2014, 21:32
Trebuie sa le vina randul si la mine!
la 13.05.2014, 21:35
ce bine arata!
la 13.05.2014, 21:37
delicioase!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking