Ingrediente
- Aluat:
- 200ml lapte caldut
- 50g unt topit
- 10g sare grunjoasa
- 10g zahar
- 500g faina alba
- 7g drojdie uscata
- Umplutura
- 500g cartofi copti zdrobiti ( grosier)
- 5g sare grunjoasa
- 1 ceapa mare
- 1 lingura ulei de masline
- Pt prajit
- Ulei de palmier
Mod de preparare
Aluatul l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata…
Pana ce aluatul s-a framantat si dospit, am pregatit umplutura:
Curatam ceapa, o taiem in felii mari si punem la incins, intr-o tigaie, lingura de ulei. Cand s-a infierbantat bine, adaugam ceapa si o prajim bine, chiar daca se arde putin nu-i nimic, oricum nu o folosim. Cand aromele cepei au patruns bine in ulei, o scoatem cu o spatula ( si o aruncam), iar uleiul asa fierbinte, il golim peste cartofi. Amestecam si asezonam, umplutura.
Aluatul fiind gata, il golim pe planseta de lucru, pe care o presaram cu putina faina si portionam aluatul. Ajutandu-ne de sucitoare, intindem bucatile de aluat si pe fiecare repartizam cate o lingura zdravana de amestec. Rand pe rand, pliem bucatelele de aluat , de pe margini spre centru, strangem si intindem cu sucitoarea, pana le dam forme rotunde, de marimea dorita si cu grija sa nu iasa umplutura.
Punem uleiul pt prajit la incins, si rand pe rand, prajim placintele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe servet absorbant, pt a se scurge excesul de grasime.
Sant foarte bune si calde, imediat dupa prajire, dar sant mult mai gustoase dupa ce s-au racit cand se simte mult mai bine gustul fin al umpluturii …
Se pot servi simple sau alaturi de o cana cu lapte, iaurt, lapte batut etc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|