Placinte cu branza sarata si ceapa verde

Postat de lia in Aperitive / Garnituri
3 Apr 2012 | 8169 vizualizari
Placinte cu branza sarata si ceapa verde

Sant calde, sant bune si va servesc cu drag !

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200ml apa
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 250g faina alba
  • 50g tarate de grau
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 200g telemea
  • 2 fire ceapa verde
  • Pt prajit
  • 100ml ulei de palmier

Mod de preparare

Eu, am facut aluatul la masina de paine, am pus prima data apa, ulei sare si zahar, am amestecat separat faina cu taratele, apoi le-am golit in cuva si la final am adaugat drojdia. Am setat masina pentru framantat si dospit. Desigur aluatul se poate framanta si cu mana, daca nu dispuneti de masina.

Intre timp pregatim umplutura: Dam pe razatoarea mica telemeaua, pe care o punem intr-un bol.  Ceapa spalata o tocam fideluta cu tot cu Frunze si o amestecam binbe cu branza.

Aluatul gata crescut il rasturnam pe masa de lucu, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 10 gramajoare. Fiecare gramajoara in parte o aplatizam cu mana, punem in mijloc cate o lingura din amestecul de branza si ridicam marginile aluatu-lui pe care le unim, astfel incat sa acoperim complet umplutura si formam placintelele. Cand sant toate umplute, frumos insirate pe masa de lucru, punem uleiul de palmier la incins (eu am folosit tigaia wok) si prajim cate doua placintele deodata, cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda, dupa care le scoatem pe servet absorbant.

Le putem servi ca atare, sant foarte gustoase atat calde cat si reci, sau cu smantana si cascaval ras deasupra si cateva firicele de ceapa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Tarta aperitiv cu aluat de placinte

Postat de reisnaor_2006

Tarta aperitiv cu aluat de placinte

     Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza sarata

Postat de Constelatialeu

Aperitiv placinta cu branza sarata

Intr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2012, 19:35
prima venita, prima servita foarte bune
la 03.04.2012, 19:36
o reteta foarte buna!!!
la 03.04.2012, 19:37
Oana cu mare drag
la 03.04.2012, 19:37
Zamfira multumesc
la 03.04.2012, 19:46
ce bune sunt!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking