Placinte ardelenesti

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
4 Mai 2014 | 7605 vizualizari
Placinte ardelenesti

Cand te apuca poftele musai sa prestezi,nu de alta dar poti sa te imbolnavesti.....Ceva in genul asta am mancat undeva spre Pestera Vartop,in Alba,se numeau placinte pe lespede.Erau prajite pe niste lespezi incinse bine,gustul aproximativ la fel.....

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 330 g apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei
  • Umplutura 1
  • 1 varza cca 500 g
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita delikat legume
  • piper
  • Umplutura 2
  • branza rasa de oaie cca 200 g
  • 1 lingura de almette cu smantana

Mod de preparare

Aluatul: Faina se pune intr-un castron.Separat drojdia cu sare si zahar si diluata cu putina apa calduta de toarna in mijlocul fainii si sa lasa cca 10 min .Apoi se adauga restul de apa calduta si se incorporeaza toata faina,cu putin ulei se framanta un aluat.Nu se framanta prea mult max 8 min.Se lasa la crescut cca 50 min.Cand a crescut se imparte in 6 parti egale si se formeaza niste bile cat pumnul.

Umplutura 1: Cat timp cresta aluatul pregatim umplutura de varza.Se toaca ceapa marunt,la fel si varza.Varza  tocata cu 1 lingurita de delikat se freaca.Se pune ceapa la calit,apoi se adauga varza si se lasa la calit pana scade la jumatate.Eu am umplut doar doua placinte cu varza,restul o mananc ca o garnitura la niste carnita.

Umplutura 2: Se rade branza de oaie se amesteca cu crema almette,se poate adauga si ceapa verde sau marar.

Asamblare si prajire: Fiecare bila de aluat s eaplatizeaza se pune umplutura,se strang bine marginile si apoi se intinde cu sucitorul,ata cat s anu aisa umplutura.Se incinge bine o tigaie cu putin ulei,se aseaza placinta se unger cu ulei si pe partea de sus,se lasa sa se rumeneasca pe o parte si se intoarce si pe cealalta.Se pot manca atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinte ardelenesti

Postat de Ina

Placinte ardelenesti

Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol.  Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam...

Citeste continuarea

Placinte ardelenesti cu branza

Postat de MotanLaOale

Placinte ardelenesti cu branza

Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata". Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2014, 13:45
Deci a fost totusi saptamana placintelor ardelenesti
Arata super!
la 04.05.2014, 13:46
)) Bine ca nu-i Costel pe faza, ca n-as scapa, la placinte d'astea )
la 04.05.2014, 13:47
Ufffff, Cleme, cu placintele tale bune rau!,dar si eu ma tin tare si prestez))
la 04.05.2014, 13:47
ce bunaciuni
la 04.05.2014, 13:48
bune bune

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking