Placinte coapte pe piatra

Postat de Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri
12 Dec 2015 | 3077 vizualizari
Placinte coapte pe piatra

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g faina alba
  • 150 g faina neagra
  • 15 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa sare
  • Umplutura:
  • 200 g telemea sarata de oaie
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri smantana
  • 2 cepe verzi, doar cozile

Mod de preparare

Drojdia proaspata am dizolvat-o in 100 ml lapte caldut, si am lasat sa se activeze. Faina am cernut-o intr-un castron adanc. Am adaugat maia, uleiul si apa calduta, si am amestecat cu o lingura, rezultand un aluat legat, dar moale. La final am incorporat sarea, am acoperit vasul cu folie alimentara si un prosop si am lasat la crescut in loc caldut (eu folosesc cuptorul inchis) pentru 1 ora.

Intre timp am pregatit umplutura: am ras branza, am tocat mararul, am adaugat smantana si am amestecat totul. Separat am tocat ceapa verde, pe care am pus-o doar in cateva placinte.

Pe flacara aragazului am pus o piatra plata si lasat-o sa se incinga.

Cand aluatul si-a triplat volumul, am pudrat din abundenta cu faina masa de lucru, am pus cate o lingura de aluat pe care am intind-o cu degetele, iar mai apoi cu sucitorul, ajuntandu-ma de faina. In centrul aluatului am pus cate o lingura de umplutura, am impaturit, am trecut sucitorul peste, apoi am pus placinta pe piatra. Am lasat cateva minute sa se coaca, apoi am intors si pe partea cealalta.  Am cotpr toate placintele, pe care le-am scos pe o farfurie si le-am acoperit cu un servet.

Le-am servit calde, cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte coapte pe piatra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume

Postat de panacris

Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume

Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor. Pieptul de pui se...

Citeste continuarea

Pasta de ton

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton

Se desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2015, 19:34
Vai, astea-s bune de luat în traistă, cu două roşii, cu o ceapă şi-o bucată de slană.
la 12.12.2015, 19:35
Ce pofta mi-ai facut!
la 12.12.2015, 19:36
Padre, si cu traista.. unde pleci?! sau doar le pui acolo?!
la 12.12.2015, 19:36
Stefania
la 12.12.2015, 19:37
Oriunde aş pleca, Simo, dacă am o traistă cu ce am menţionat în comentariu, nu-mi e frică. )

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking