Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente, la Panini Maker Breville

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
7 Aug 2015 | 6306 vizualizari
Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente, la Panini Maker Breville

De cum am primit acest Panini Maker Breville, m-am gandit sa testez aceste sandwich-uri la el, pentru ca sunt gustarile cele mai indragite de baietii mei. Fac o omleta cu de toate in ea: preparate din carne, ciuperci, masline, ardei, etc, apoi o asez intre doua foi subtiri de aluat si prepar sandvich-ul fie la tigaie pe flacara aragazului, fie la multicooker si mai nou, la acest aparat minunat. Sunt tare de efect, se pot lua la pachet oriunde mergem, la serviciu, in excursii, se pot consuma la micul dejun, sau cina, alaturi de legume sau pur si simplu cu ketchup ca pizza.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • 500 g faina
  • Pentru 4 omlete:
  • 8 oua
  • 375 g ciuperci conservate
  • 200 g kaizer
  • sare dupa gust
  • In plus:
  • 200 gr cascaval
  • 8 felii de gogosar de la borcan

Mod de preparare

Pentru aluat, punem 300 g faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata.

Acum, pe plicul de drojdie scrie ca se foloseste pentru 375 g faina, dar eu pun mult mai multa faina, si creste aluatul foarte bine si de asemeni se coace foarte bine. Nu prea sunt eu adepta cantitatilor exacte si in plus, la aceste sandwich-uri nu am niciun interes sa creasca aluatul foarte mult ca ar iesi din aparat.

Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo un ou, otetul, putina sare, apoi le amestecam cu putina faina.

Laptele il punem pe foc impreuna cu untul si il lasam doar sa se incalzeasca, iar untul sa inceapa sa se topeasca putin, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere.

Turnam laptele si untul, treptat, in vas si adunam la centru, faina de pe margini.

Amestecam bine aluatul in vas, apoi il rasturnam pe masa infainata si il framantam pana cand nu se mai lipeste de maini.

Va rezulta un aluat usor moale si elastic.

Il lasam la crescut pana cand preparam omletele.

Pentru omlete, feliem kaizerul mai subtire, scurgem ciupercile bine de zeama si eventual le mai taiem daca este cazul. Ale mele au fost feliate subtire, deci le-am lasat asa. Impartim ingredientele in patru.

Intr-un bol, amestecam doua oua cu o parte din ciuperci si o parte din kaizer, conectam aparatul la sursa de curent, iar cand ledul ne avertizeaza ca placutele aparatului s-au incins, turnam amestecul de ingrediente din bol, la mijlocul placutei inferioare si rapid, cu o spatula, intindem ingredientele pe toata suprafata placutei.

Inchidem capacul si asteptam semnalul ledului verde, care intre timp se va stinge si se va aprinde cand omleta este gata.

Transferam omleta pe platou si procedam la fel cu urmatoarea, pe care o pregatim cat timp se coace prima.

Dupa fiecare omleta, stergem placutele aparatului pe alocuri, pe unde se mai murdaresc de la kaizer, in special. Le stergem usor, cu o laveta moale sa nu le zgariem.

Feliem si cascavalul, iar gogosarul il taiem julien.

Impartim aluatul in patru, care intre timp a crescut, chiar si-a dublat volumul si intindem cate o parte in foaie subtire si lunga cat dublul placutei aparatului.

Asezam peste jumatate de foaie felii de cascaval si gogosar, apoi punem omleta peste ele, asezam iar peste omleta, felii de gogosar si de cascaval si le acoperim cu partea libera de aluat.

Presam bine marginile sa nu iasa ingredientele, conectam aparatul la sursa de curent si coacem sandwich-urile pana cand  se rumenesc bine si se coace si aluatul de pe margini. 

Sunt asa de bune si calde si reci si simple si cu ketchup, vi le recomand cu toata increderea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente, la Panini Maker Breville" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitive Tartine cu somon afumat si spanac

Postat de Oana

Aperitive Tartine cu somon afumat si spanac

Pe feliile de somon afumat se pun frunze de spanac si se ruleaza strans. Se pun in folie de plastic si se pun la frigider 15 minute. Se amesteca uleiul de masline cu mierea si mustarul, sare si...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2015, 12:15
Arata asa de bine!
la 07.08.2015, 12:15
Pe vecinii tai ori ii inviti la masa ori ai dusmani)) la ce tot gatesti tu,miroase sigur bestial))
la 07.08.2015, 12:15
grozave!!
la 07.08.2015, 12:51
Cris, nici nu-i intreb de vorba )) dar se uita pe blog si ma intreaba ei de sanatate, uneori )
la 07.08.2015, 12:51
Licurici

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking