Ingrediente
- 1 kg de faina
- 250 ml de apa calduta
- 300 ml de lapte caldut
- 25 gr de drojdie
- 1 lingurita de zahar
- 50 ml de ulei
- 1 lingurita de sare
- 2 oua
- 200 gr de branza sarata rasa
- 150 gr de cascaval ras
Mod de preparare
Pentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul.
Faina o cernem de cateva ori si o punem intr-un bol. Peste faina adaugam drojdia ,zaharul, sarea, ouale, laptele cald si framantam. In timp ce framantam aluatul, ne ungem mainile cu ulei. Dupa framantare lasam aluatul la loc calduros pana cand isi dubleaza volumul.
Intr-o tigaie punem ulei la foc potrivit.
Masa de lucru o infainam, rupem bucati din aluat pe care le umplem cu branza si cascaval. Unim capetele, formam o bila pe care o intindem cu sucitorul. Le prajim in ulei si le scoatem pe prosoape de hartie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|