Placinte cu branza si mac

Postat de sufletista in Dulciuri
16 Apr 2015 | 2726 vizualizari
Placinte cu branza si mac

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Umplutura cu branza
  • 300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • Umplutura de mac
  • 100 ml lapte
  • 60 g mac
  • scortisoara
  • 2 linguri gem de capsuni
  • Uns
  • 200 g gem de capsuni
  • 1 ou
  • Faramituri
  • 50 g faina
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut pana rezulta un aluat nelipicios.

Umplutura de mac:

Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul,scortisoara si cand incepe sa fiarba adaugam macul si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Cand sa racit adaugam dulceata si omogenizam.

Umplutura de branza:

Iintr-un bol adaugam toate ingredientele si amestecam bine, dam la frigider pana o vom folosi.

Faramituri:

Amestecam faina cu zaharul dupa care aduagam untul si amestecam.

Intindem aluatul sub forma de rulou si taiem bucati egale.

Fiecare bucata se intinde adaugam 1 lingura de umplutura de branza, deassupra 1 lingura mac, asezam marginile peste umplutura.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut, deasupra adaugam cate o lingurita de dulceata, deasupra presaram frimiturile si dam la cuptorul incalzit cca 30 minute pana se rumesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu dovlecel si branza

Postat de sufletista

Aperitiv placinta cu dovlecel si branza

Intr-un bol, cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine, facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut. Framantam un...

Citeste continuarea

Placinte cu branza si marar la cuptor

Postat de Valclaudia

Placinte cu branza si marar la cuptor

Preparam mai intai umplutura: branza telemea rasa se amesteca cu smantana si branza de burduf, apoi adaugam mararul spalat si tocat. Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea si zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2015, 12:18
Ce bune!
la 16.04.2015, 12:40
mai ai ? ca vin cu cafeluta
la 16.04.2015, 12:54
ce placinte bune ai adus!
la 16.04.2015, 12:55
multumesc
la 16.04.2015, 13:06

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking