Ingrediente
- Aluat
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 5 linguri zahar
- coaja de lamaie
- 2 galbenusuri
- 2 oua
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 1 praf de sare
- Umplutura cu branza
- 300 g branza de vaci
- 2 oua
- coaja de lamaie
- 1 zahar vanilat
- 5 linguri zahar
- 1 lingura faina
- Umplutura de mac
- 100 ml lapte
- 60 g mac
- scortisoara
- 2 linguri gem de capsuni
- Uns
- 200 g gem de capsuni
- 1 ou
- Faramituri
- 50 g faina
- 20 g unt
- 2 linguri zahar
Mod de preparare
Aluat:
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut pana rezulta un aluat nelipicios.
Umplutura de mac:
Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul,scortisoara si cand incepe sa fiarba adaugam macul si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Cand sa racit adaugam dulceata si omogenizam.
Umplutura de branza:
Iintr-un bol adaugam toate ingredientele si amestecam bine, dam la frigider pana o vom folosi.
Faramituri:
Amestecam faina cu zaharul dupa care aduagam untul si amestecam.
Intindem aluatul sub forma de rulou si taiem bucati egale.
Fiecare bucata se intinde adaugam 1 lingura de umplutura de branza, deassupra 1 lingura mac, asezam marginile peste umplutura.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut, deasupra adaugam cate o lingurita de dulceata, deasupra presaram frimiturile si dam la cuptorul incalzit cca 30 minute pana se rumesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|