Placinte cu branzeturi

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
11 Mai 2014 | 9432 vizualizari
Placinte cu branzeturi

Mama, au iesit o nebunie! Combinatia perfecta! Pentru aluat am tras si eu cu ochiul la restul lumii care m-a innebunit cu placintele astea delicioase :)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • jumatate de cubulet de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml ala calduta
  • Umplutura:
  • 200 g telemea
  • 50 g parmezan Delaco
  • 50 g cascaval Delaco
  • 2 linguri branza ceva fin cremos Delaco
  • un fir de ceapa verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se prepara mai intai aluatul. Se pune faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc. Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza si se rastoarna in gropita. Se adauga apoi uleiul, area si apa calduta, putin cate putin, amestecand usor. Se mai presara faina pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Se framanta putin si apoi se lasa la dospit, in loc cald, jumatate de ora, acoperind castronul cu un prosop.

Pentru umplutura, se amesteca branzeturile date pe razatoare cu crema de branza, ceapa si mararul tocate fin.

Se pune faina pe masa de lucru si se imparte aluatul in doua, apoi fiecare jumatate in 4. Au iesit 8 placintele.

Se intinde fiecare bucata de aluat in forma rotunda, se pune o lingura cu varf de umplutura si se intinde bine. Se aduna apoi marginile, se presara cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul. 

Le-am copt la doua tigai pentru ca foamea era mare :). Am picurat ulei in fiecare tigaie, ale mele sunt Tefal si nu se lipesc placintele. Se asaza cate o placinta cu partea pliata in sus, se lasa putin la rumenit. Cand incepe sa se umfle se intoarce pe partea cealalta si se preseaza putin cu paleta sa se desumfle. Se coace pe ambele parti. 

Le-am mancat calde, cu iaurt grecesc, delicioase! Si am mancat si reci la amiaza :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Placinte cu branza la tigaie

Postat de Valclaudia

Placinte cu branza la tigaie

Incepem cu amestecul de branzeturi; dam o raita prin frigider si tot ce insemna branza ramasa nemancata se da pe razatoare, se amesteca cu 2 albusuri de ou batute cu furculita iar la final adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2014, 21:14
bune bune
la 11.05.2014, 21:16
Bune trebuie sa fie!
la 11.05.2014, 21:17
La plăcinte înainte!
la 11.05.2014, 21:18
Ooo ce bune...
la 11.05.2014, 21:23
Minunate!!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking