Barcute cu branza si mac

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
4 Sep 2014 | 7287 vizualizari
Barcute cu branza si mac

O super reteta gasita pe blogul Mirelei si o vanam de mult sa o pregatesc. A placut tuturor ceea ce a iesit, in plus sunt grozave de luat la pachet!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura mac
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr cas de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 crengute marar verde
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • sare

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina.

Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale.

Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza.

Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat.

Aluatul dospit il impartim in 7 bile.

Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala.

Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem, le acoperim cu un prosop curat pentru a se pastra moi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu cartofi si telemea

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu cartofi si telemea

Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si...

Citeste continuarea

Cornuri hot-dog

Postat de Corina33

Cornuri hot-dog

Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut si se toarna peste faina. Se framanta toate impreuna cu untul topit cam 5 minute, puteti sa va ungeti pe maini cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2014, 22:32
ce bine arata
la 04.09.2014, 22:36
Ce bune trebuie sa fi fost calde!
la 04.09.2014, 22:36
Cat de frumoase sunt!
la 04.09.2014, 23:03
bune bune
la 04.09.2014, 23:15
excelente!!!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking