Placinte cu loboda la cuptor

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
17 Iul 2015 | 3821 vizualizari
Placinte cu loboda la cuptor

Ingrediente

  • cca 700gr faina alba proaspat cernuta
  • cca 200 gr. fulgi de ovaz
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita zahar tos
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • cca 500 gr. frunze de loboda (verde si rosie in amestec) calite in 3-4 linguri ulei, condimentate cu sare si piper dupa gust
  • 5 linguri rase amestec de fibre din comert
  • 1 ou
  • seminte de susan alb si negru

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim umplutura de loiboda,dupa cum urmeaza:

-spalam frunzele de loboda in mai multe ape, apoi le taiem fasii;

-Punem intr-o cratita 3-4 linguri de ulei, adaugam frunzele de loboda taiate si presaram gupa gust sare si piper;

-lasam la foc mic loiboda pana scade toata apa lasata si loboda incepe sa se prajeasca in ulei;

-tragem deoparte umplutura si o lasam la racit.

Aluatul:

-drojdia se amesteca intr-un bol incapator cu sarea si zaharul pana devine lichida;

-adaugam apa calduta peste drogdie, apoi fulii de ovaz;

-amestecam. Punem faina pe rand, framantam si din cand in cand picuram ulei sa se desprinda aluatul de pe maini;

-acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi tripleaza volumul. La mine a durat mai bine de o ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Impartim aluatul in 5 bucati aproximativ egale.

Fiecare bucata se intinde pe masa de lucru infainata, in mijloc presaram amestec de fibre (pentru a absorbi lichidul pe care-l lasa loboda in timpul coacerii), apoi taiem marginile cu pintenul, sub forma de petale.

Fiecare petala se suprapune peste amestecul de loboda, vezi foto.

Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu ou batut.

Presaram seminte de susan alb si negru,dupa care dam tava la cuptor pentru cel putin 30 minute, pana se rumenesc placintele frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu loboda la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinte cu loboda la cuptor

Postat de Valclaudia

Placinte cu loboda la cuptor

Curatam frunzele de loboda de pe tije, le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs. Dupa ce s-au scurs le taiem fasii, apoi le punem la foc potrivit in 4 linguri de ulei, presaram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2015, 18:50
la 17.07.2015, 18:57
Trebuie sa fie tare bune!
la 17.07.2015, 19:09
Ce bunătate ai făcut,Claudia!
la 17.07.2015, 19:26
Nu am mancat loboda,dar tare bine arata
la 17.07.2015, 22:08

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking