Placinte cu varza calita

Postat de Veronica22 in Mancaruri de post
30 Mar 2017 | 6539 vizualizari
Placinte cu varza calita

retete de post economice

Ingrediente

  • 1 kg de faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 varza
  • ulei
  • sare 
  • piper

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu sarea. Drojdia se amesteca intr-un bol, cu zaharul, pana devine lichida.Turnam drojdia peste faina, adaugam si uleiul si apa. Se framanata bine aluatul pe care apoi, il lasam sa creasca 45 minute, acoperit cu un servet.

Dupa ce aluatul a crescut, il framantam din nou putin si il portionam pe masa unsa cu ulei. Ne vor iesi cam 12-14 portii.

Varza taiata fin se pune la calit, intr-o cratita cu putin ulei. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Intindem aluatul cu sucitorul, cam cat de mare este tigaia, punem la mijloc o lingura zdravana de varza si apoi adunam marginile aluatului in interior, pentru a acoperi umplutura. Placintele le vom praji in tigaia unsa bine cu ulei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinte cu varza calita, de post

Postat de rocsi_1612

Placinte cu varza calita, de post

Incepeti cu  umplutura  daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut. Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti. O stoarceti...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu varza calita

Postat de sufletista

Aperitiv placinte cu varza calita

Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta. Adaugam treptat apa pana ce aluatul are...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2017, 09:06
la 30.03.2017, 09:20
oo ce bine arata
la 30.03.2017, 12:45
Delicioase!
la 31.03.2017, 17:46
la 31.03.2017, 18:43
Yami, yamiiii!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking