Aperitiv placinte cu varza calita

Postat de sufletista in Aperitive / Garnituri
12 Aug 2021 | 2436 vizualizari
Aperitiv placinte cu varza calita

Retete de suflet

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 2 kg varza murata cantarita dupa ce am tocato
  • 100 ml ulei sau 1 lingura untura
  • sare
  • piper
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta.

Adaugam treptat apa pana ce aluatul are consistenta,adaugam uleiul si framantam pana ce devine elastic si nu se lipeste de maini.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa dospeasca la temperatura cemerei pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp tocam varza marunt,incalzim uleiul intr-o cratita incapatoare si adaugam varza,potrivim de sare(avem grija sa nu o saram)piper dupa gust.

Amestecam ocazional pana ce lichidul se evapora.

Intindem aluatul pe masa infaianta(eu am ales folie pentru ca sa nu am toata bucataria de faina)taiem patratle si in fiecare adaugam cate o lingura de varza rece.

Lipim colturile si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele.

Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 30 min dupa care le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.Noua ne-au placut mai mult reci decat calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Branzica in ulei de masline

Postat de mihaelar63

Branzica  in ulei de masline

Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica . Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm Spalati ierburile verzi . Curatati...

Citeste continuarea

Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina

Postat de anuta

Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina

1.Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul. Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2021, 10:15
Delicioase plăcinte!
la 12.08.2021, 10:59
Bune!
la 12.08.2021, 11:26
Și nouă ne plac...!
la 12.08.2021, 11:43
la 12.08.2021, 12:27

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking