Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal

Postat de Laci in Aperitive / Garnituri
24 Noi 2013 | 49622 vizualizari
Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal

Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal Aceste placinte sunt adesea asociate cu momente de bucurie si ospitalitate, fiind preparate in familie sau pentru a fi impartasite cu prietenii si vecinii. Umplutura de varza calita, condimentata si uneori combinata cu carne sau alte legume, este infasurata intr-un aluat subtire si apoi coapta pana devine aurie si crocanta. Rezultatul este un deliciu care incanta simturile si aduce un strop de caldura si confort in orice moment al zilei. Fie ca sunt servite la micul dejun, pranz sau cina, placintele cu varza sunt intotdeauna binevenite si vor fi apreciate de toti cei care le degusta.

Ingrediente

  • Ingrediente Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal
  • faina-1kg
  • 1 ou
  • sare
  • putin zahar
  • drojdie-50 gr
  • cam 200 ml.lapte
  • apa
  • 1 kg.varza,
  • o ceapa mai marisoara
  • piper

Mod de preparare

Reteta Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal

Se framanta un aluat putin mai moale ca pentru paine si se lasa la dospit 1 ora.

Intre timp se da varza prin gilau,se sareaza(ca sa lase apa),peste vreun sfert de ora se stoarce si se caleste inpreuna cu ceapa taiata marunt in vreo 100 ml. ulei,avand grija sa nu se arda,pana devine putin aurie.Adaugam piper dupa gust.

Aluatul dospit il punem pe planseta presarata cu faina,il intindem destul de subtire si-l taiem in patrate de vreo 12-15 cm. Punem o lingura de varza calita in mijloc si inpaturim de la colturi. O intoarcem si o intindem putin cu sucitorul(se intoarce ca varza sa nu fie numai in partea de jos!)

Le prajim frumos in ulei incins sau in ler la foc mare.Cele care le-am pus in ler,le-am uns cu ou(poate nu trebuia asa tare,ca-s prea faine)

Se servesc cu iaurt de casa  sau lapte batut. Recomandam si placinte ardelenesti cu cartofi

Pofta buna!!:D 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta foietaj aperitiv

Postat de RuxyRux

Tarta foietaj aperitiv

Blatul se prepara usor, framantand intr-un vas toate ingredientele( untul se da pe razatoare), aluatul rezultat se infaineaza usor si se impacheteaza in folie de prospetime...se da la rece pana...

Citeste continuarea

Tarta cu Spanac si Urda (Reteta Video)

Postat de Ina75

Tarta cu Spanac si Urda (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Pregatim un vas termorezistent in care punem foaia de aluat si o aranjam pe toata suprafata acestuia, inclusiv pe margini. Taiem excesul de aluat, de jur imprejur, la limita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2013, 10:28
Foarte gustoase placintele
la 24.11.2013, 12:18
la 24.11.2013, 12:25
bune de mori mancand la ele )
la 24.11.2013, 13:42
la 24.11.2013, 19:03

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking