Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal

Postat de Laci in Aperitive / Garnituri
24 Noi 2013 | 49740 vizualizari
Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal

Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal Aceste placinte sunt adesea asociate cu momente de bucurie si ospitalitate, fiind preparate in familie sau pentru a fi impartasite cu prietenii si vecinii. Umplutura de varza calita, condimentata si uneori combinata cu carne sau alte legume, este infasurata intr-un aluat subtire si apoi coapta pana devine aurie si crocanta. Rezultatul este un deliciu care incanta simturile si aduce un strop de caldura si confort in orice moment al zilei. Fie ca sunt servite la micul dejun, pranz sau cina, placintele cu varza sunt intotdeauna binevenite si vor fi apreciate de toti cei care le degusta.

Ingrediente

  • Ingrediente Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal
  • faina-1kg
  • 1 ou
  • sare
  • putin zahar
  • drojdie-50 gr
  • cam 200 ml.lapte
  • apa
  • 1 kg.varza,
  • o ceapa mai marisoara
  • piper

Mod de preparare

Reteta Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal

Se framanta un aluat putin mai moale ca pentru paine si se lasa la dospit 1 ora.

Intre timp se da varza prin gilau,se sareaza(ca sa lase apa),peste vreun sfert de ora se stoarce si se caleste inpreuna cu ceapa taiata marunt in vreo 100 ml. ulei,avand grija sa nu se arda,pana devine putin aurie.Adaugam piper dupa gust.

Aluatul dospit il punem pe planseta presarata cu faina,il intindem destul de subtire si-l taiem in patrate de vreo 12-15 cm. Punem o lingura de varza calita in mijloc si inpaturim de la colturi. O intoarcem si o intindem putin cu sucitorul(se intoarce ca varza sa nu fie numai in partea de jos!)

Le prajim frumos in ulei incins sau in ler la foc mare.Cele care le-am pus in ler,le-am uns cu ou(poate nu trebuia asa tare,ca-s prea faine)

Se servesc cu iaurt de casa  sau lapte batut. Recomandam si placinte ardelenesti cu cartofi

Pofta buna!!:D 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciuperci umplute mioritice

Postat de Zamfira

Ciuperci umplute mioritice

Curatam si spalam ciupercile, coditele curatate se vor pastra intregi. Asezam palariile ciupercilor si coditele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, saram, piperam dupa gust si stropim...

Citeste continuarea

Ruladă aperitiv

Postat de diaconta

Ruladă aperitiv

Uleiul l-am pus într-o cratita si am calit putin cele 5 linguri de faina. Am pus apoi laptele amestecând cu un tel sa nu se faca cocoloase. Am lasat sa fiarba la foc mic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2013, 10:28
Foarte gustoase placintele
la 24.11.2013, 12:18
la 24.11.2013, 12:25
bune de mori mancand la ele )
la 24.11.2013, 13:42
la 24.11.2013, 19:03

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking