Placinte cu varza si carnati afumati

Postat de comanligia in Aperitive / Garnituri
15 Ian 2015 | 6680 vizualizari
Placinte cu varza si carnati afumati

Aveam in plan aceste placinte de ceva timp,iar pentru ca nu mai stiam cum si in ce fel sa folosesc varza le-a venit randul de aceasta data :D

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata(a se urmari pe plicuri ptr cata faina este necesara folosirea unui plic)
  • cca 700 ml apa calda
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare cu varf
  • Pentru umplutura:
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • cateva fire de marar
  • 4-5 carnati afumati
  • sare si piper
  • putin ulei ptr calit

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat,intai cele uscate,apoi peste se adauga ingredientele lichide

Se framanta pana devine un aluat legat(la final trebuie sa nu se lipeasca de maini,se adauga apa putin cate putin,daca nu mai este necesar si compozitia se ia de pe maini nu se mai pune apa,daca mai trebuie apa se adauga pana nu mai este necesar,depinde de faina fiecaruia).

Se lasa aluatul la crescut in castron acoperit cu un prosop curat cca 1 ora pana aceasta isi dubleaza volumul.

In acest timp cat aluatut sta la crescut,se face compozitia pentru umplut.

Se curata varza si se spala,apoi se taie marunt cu un cutit sau cu un robot de bucatarie.

Ceapa se curata,se spala si se taie marunt,carnatii la fel se taie mai marunt.

Se pun toate la calit si se condimenteaza cu sare si piper.

Dupa ce a crescut aluatul se ia cate o bucata dupa preferinte,mai mari sau mai mici,se intinde fiecare cu un rulou pe planul de lucru pudrat cu faina, iar in centru se pune varza calita cu carnatii afumati.

Se unesc toate marginile si se preseaza iar cu ruloul usor ptr a nu rupe placinta.

Acestea se prajesc pe rand intr-o cratita cu ulei bine incinsa pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Ruladă din carne tocată a la Panacris

Postat de panacris

Ruladă din  carne tocată a la Panacris

Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic,...

Citeste continuarea

Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

Postat de MotanLaOale

Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

Carnatii, costita si pastrama se taie bucati potrivite, se prajesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa costita grasime) pana se rumenesc si se scurg de grasime. Branzeturile se rad. Se face o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2015, 23:55
Prima!!!! Sunt placintele perfecte cu varza
la 15.01.2015, 23:58
multumesc scumpa Mihaela63
la 16.01.2015, 00:24
yum yum yumm
la 16.01.2015, 06:26
Daca are si carnati afumati zic sa nu te refuz,nu-i frumos...
la 16.01.2015, 08:06
Bune!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking