Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

Postat de Bucataras in Dulciuri
21 Iun 2024 | 484 vizualizari
Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

Andra Mihail ne invită la un desert super aromat și ușor de făcut: Plăcinte daneze cu caise - Un desert rapid și delicios. În jumătate de oră sunt gata pentru a fi savurate și ai nevoie de doar câteva ingrediente: foietaj, crema de brânză, ou, caise și zahăr.

Ingrediente

  • Ingrediente Plăcinte daneze cu caise - Un desert rapid și delicios:
  • 1 aluat foietaj
  • 4-5 caise
  • 1 ou
  • 40 gr zahăr pudră
  • 200 gr cremă de brânză
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Cum se prepara Plăcinte daneze cu caise - Un desert rapid și delicios:

Porționează aluatul foietaj în 9 părți egale. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Taie caisele în sferturi.

Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie. Pune câte o lingură de cremă în mijlocul fiecărui pătrat de aluat, apoi așază câte două cuburi de caise și presează-le ușor în crema de brânză.

Unge cu ou bătut câte un colț al fiecărui pătrat și lipește colțurile diagonal opuse presând bine să adere și să nu se desfacă la copt. Unge în întregime plăcintele rulate cu ou bătut.

Coace plăcintele în cuptorul preîncălzit la 190 grade C, timp de 20-25 minute, până se rumenesc frumos.

După coacere, lasă-le puțîn la temperat, apoi pudrează-le cu zahăr și servește-le cu poftă. Sunt delicioase și ușor de preparat.

Incearca si reteta de Cornete cu crema de vanilie, absolut delicioase sau reteta de Foietaj insiropat cu portocala.

Iti recomandam si reteta de Cremsnit cu frisca si crema de vanilie, un desert delicios.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cozonacul regelui (Bolo rei)

Postat de cristeena20

Cozonacul regelui (Bolo rei)

Este important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci

Postat de oanapl

Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) mai lași pe foc 6-7 minute până când compoziția are...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2024, 22:40
Delicioase ....chiar le voi încerca
la 22.06.2024, 15:45
la 22.06.2024, 22:07
Mmm, grozave!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking