Pentru aluat se pune făina în vasul de frământat, se face o adâncitură în mijloc și în ea se pun sarea și zahărul. Se adaugă ouăle și oțetul, se amestecă până ce se dizolvă zahărul și sarea, după care se încorporează toată făina, adăugând, puțin câte puțin, apa călduță. La urmă se adaugă uleiul, pentru definitivarea aluatului și pentru desprinderea lui de mâini. Se frământă puțin pentru omogenizare și se lasă să se ”odihnească” timp de 20 de minute.
După acest interval de timp se porționează aluatul în 12 bulgărași, care se lasă de asemenea la ”odihnă” timp de 10 minute, apoi se fac, din bulgărașii de aluat, foi rotunde cu diametrul de aproximativ 20 cm și se lasă în așteptare, până ce vor fi prelucrate și umplute.
Cât timp se ”odihnește” aluatul, se face umplutura. Se mixează fin urda și se adaugă cele două ouă, sare și zahăr. În funcție de gustul dorit (dulce sau sărat) se adaugă mai multă sare, sau zahăr, dar umplutura dulce va avea și o linguriță de sare extrafină, iar cea sărată, aceeași cantitate de zahăr tos fin.
Se alege, se spală, se zvântă mărarul, după care se taie fin și se adaugă în compoziție, după gust. Se mixează bine toate ingredientele, pentru omogenizarea umpluturii.
Se ia fiecare bucată de aluat, se întinde, dinspre mijloc spre margini, cu mâinile unse cu ulei în așa fel încât foaia să fie foarte subțire. Se unge foaia cu ulei și apoi la baza ei se pun 1-2 linguri de umplutură, la 1,5-2 cm de margine. Se aduce marginea foii peste umplutură și apoi se rulează foaia, cu umplutura la interior, întînzând ușor aluatul, pentru a face un sul subțire, care se rulează apoi răsucit, în jurul său, sub formă de melc.
Se procedează la fel cu toate bucățile de aluat, iar plăcintele făcute se pun în tavă, pe hârtia de copt. Se ung plăcintele cu ou și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, pentru 30-35 de minute.
Când s-au rumenit, plăcintele se scot din cuptor și pot fi servite calde, sau chiar reci, fiind, oricum, la fel de bune.