Placinte sarate cu ciuperci brune

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
18 Sep 2015 | 6766 vizualizari
Placinte sarate cu ciuperci brune

Se pot servii la micul dejun sau cina, sau pot fi luate la pachet. Sunt grozave oricum, cu un pahar de lapte batut, cu salata preferata...

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 gr ciuperci brune
  • sare roz de Himalaya si chili dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 mana buna de rucola
  • 1 ou
  • 2-3 felii de branza cu mucegai albastru(optional)
  • pentru uns: 1 ou+ sare roz de Himalaya cu chili

Mod de preparare

Lasam aluatul sa se dezghete.

Spalam ceapa, o taiem rondele si o calim in putin ulei de masline. Ciupercile, le spalam, le lasam sa se zvante sau le tamponam cu servetele de bucatarie si le taiem in felii subtiri. Le adaugam la ceapa calita si le prajim la foc iute. Adaugam de la inceput sarea cu chili, iar piperul la urma, dupa gust. La final se adauga frunzele de rucola, se lasa 1-2 minute pe foc, se amesteca. Frunzele se inmoaie imediat, deci nu este nevoie sa le tinem mult pe foc. Lasam compozitia sa se racesaca putin, adaugam oul batut ca pt omleta si amestecam. 

Taiem aluatul in doua parti, aproximativ egale. Pe prima bucata punem jumatate din compozitie, in mijloc, pe toata lungimea aluatului.daca ne place gustul branzei cu mucegai adaugam si cateva cubulete de branza peste ciuperci. Umezim marginile aluatului cu putina apa, rulam in asa fel incat umplutura sa stea in mijloc si sa "sigilam" marginile si capetele. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat. Transferam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, iar deasupra presaram putina sare roz de Himalaya cu chili. Dam tava a cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute. Se servesc calde sau reci, dupa preferinta. Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte sarate cu ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salată de icre cu porumb

Postat de CulinaryRainbow

Salată de icre cu porumb

     Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am...

Citeste continuarea

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

Postat de rocsi_1612

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 18.09.2015, 09:50
Hmmm ..... cu ciuperci! Yummy!
la 18.09.2015, 09:51
Yammiii! Dați și la pachet?
la 18.09.2015, 09:53
Super, super bune!
la 18.09.2015, 09:53
Mirelus, chiar yami
la 18.09.2015, 09:54
Corinuta, dau, dau tu faci salata

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking