Placintele cu branza de oaie, salata si marar

Postat de aliliana in Piine
15 Mai 2014 | 3623 vizualizari
Placintele cu branza de oaie, salata si marar

O bunatate..practice, nu mai vorbesc. Am optat pentru varianta de placinte coapte, dar am probat si patru bucati placinta si in tigaie. Astea din tigaie sunt ,,nebune" rau:)), dar si cele coapte sunt asa de ,,nebune" ca nu te mai poti opri din a le manca.

Ingrediente

  • 250 g branza de oaie
  • o salata mai mica
  • o legatura marar
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie pulbere
  • 200 ml apa
  • 40 g unt
  • un varf de lingurita sare
  • un ou
  • cimbru, chimen

Mod de preparare

Aluatul: se pune faina intr-un vas cu sare si drojdie, cimbru . Se amesteca. Se adauga apa calduta si framantam. Spre final adaugam untul topit. Framantam bine si daca aluatul mai cere faina, mai adaugam. Lasam aluatul la dospit. 

Branza se rade pe razatoare cu ochiuri mari. Salata se spala, se usuca si se toaca fasii. Mararul se spala si se toaca. Toate acestea se amesteca ( branza, salata, marar). Dupa ce aluatul a dospit ,, rupem" din acesta bucati cat sa intindem un rotund potrivit. Eu l-am intins cu mana. Dupa ce am intins bine, am pus compozitia de branza, am pliat aluatul si l-am ,, sigilat" presand marginile. Apoi fiecare placintica in parte a fost presata cu palmele pentru a fi intinse si mai mult. 

Placintelele  se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se presara chimen. Se coc in cca 30 minute.

Sa avem pofta!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza de oaie, salata si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle cu lapte

Postat de Steffy

Chifle cu lapte

Cernem faina alba si faina neagra intr-un vas, apoi le amestecam. Facem in mijloc un loc in care punem drojdia maruntita, zaharul si laptele caldut. Lasam 10 minute sa creasca drojdia si apoi...

Citeste continuarea

Paine cu cartofi in forma de guguluf

Postat de AdrianUdrea

Paine cu cartofi in forma de guguluf

Mai intai se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba ca pentru piure, apoi se paseaza bine si se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 16:35
la 15.05.2014, 16:41
Credeţi-mă, chiar sunt bune, că doar nu v-aş minţ.
la 15.05.2014, 16:46
la placinte inainte!
Victor cand le-ai mancat te-ai gandit si la noi? ))
la 15.05.2014, 16:48
Buni, chiar mai sunt...
la 15.05.2014, 16:49
foarte gustoase!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking