Placintele cu branza feta

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
23 Mai 2012 | 14838 vizualizari
Placintele cu branza feta

Cand cerul e plin de nori si afara ploua, iti doresti ceva bun, ceva foarte bun, ca aceste placintele calde care sa te imbie cu mirosul lor grozav la un mic dejun tare placut...sunt atat de gustoase si aromate by Ruxy...va invit sa le probati...

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri pline de iaurt( mai gras eu am pus grecesc)
  • 3 oua micute
  • 2 linguri ulei de masine extravirgin
  • 2 lingurite de sare
  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar( brun)
  • un praf de chimen
  • un praf de rozmarin
  • un praf de oregano
  • 400 de gr feta
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas si facem o mica adancitura in mijloc , punem acolo drojdia uscata si zaharul, pe margine sarea, ouale, iaurtul, uleiul, condimentele si adaugam laptele caldut cate putin. Incepem sa framantam, punem tot laptele si framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele apoi formam o bila de aluat. O crestam adanc in forma de cruce si lasam la crescut la loc cald acoperit cu un prosop curat de bucatarie (sau foaie pergament) pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Intre timp framantam branza cu un ou, mararul si patrunjelul tocat.

Rupem bucati de aluat cat pumnul, le intindem sub forma unui disc cu mana, in mijloc punem  o lingura de branza si apoi strangem  latura cu latura, asa cum strangem un saculet. Lasam la crescut inca 20 de minute, ungem cu galbenus si coacem placintelele pentru 20-25 de minute la 200 de grade.

Va garantez ca sunt nemaipomenit de gustoase si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

Postat de privatelaura

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

 Iata cum se prepara Reteta de placinte cu feta, spanac si marar Se pregateste mai intai aluatul. Intr-un castronel, se pun drojdia faramitata si o lingurita de zahar. Se adauga putina...

Citeste continuarea

Tiropitakia (Placintele cu branza)

Postat de doralinda72

Tiropitakia (Placintele cu branza)

Eu am avut foi de placinta taiate in forma triunghilura, dar puteti folosi orice forma doriti! Amestecam toate ingredientele si cu o lingura, punem in foile de placinta. Apasati cu o furculita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2012, 11:27
scriu din tren,sunt deja in drum spre tine;-*
la 23.05.2012, 11:27
yummy-yummyce bine arataaaaaa,merita probate si cu siguranta le voi face,bravoooo ruxy
la 23.05.2012, 11:30
prima servita!sunt minunate
la 23.05.2012, 11:30
Salivez cu gandul la placintele tale...
la 23.05.2012, 11:31
Gurito...stai la rand...

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking