Ingrediente
- 750 gr faina
- 250 ml lapte caldut
- 3 linguri pline de iaurt( mai gras eu am pus grecesc)
- 3 oua micute
- 2 linguri ulei de masine extravirgin
- 2 lingurite de sare
- 1 plic si jumatate de drojdie uscata
- 1 lingura de zahar( brun)
- un praf de chimen
- un praf de rozmarin
- un praf de oregano
- 400 de gr feta
- 1 ou
- 3 galbenusuri pentru uns
- 1/2 legatura de marar
- 1/2 legatura de patrunjel
Mod de preparare
Cernem faina intr-un vas si facem o mica adancitura in mijloc , punem acolo drojdia uscata si zaharul, pe margine sarea, ouale, iaurtul, uleiul, condimentele si adaugam laptele caldut cate putin. Incepem sa framantam, punem tot laptele si framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele apoi formam o bila de aluat. O crestam adanc in forma de cruce si lasam la crescut la loc cald acoperit cu un prosop curat de bucatarie (sau foaie pergament) pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Intre timp framantam branza cu un ou, mararul si patrunjelul tocat.
Rupem bucati de aluat cat pumnul, le intindem sub forma unui disc cu mana, in mijloc punem o lingura de branza si apoi strangem latura cu latura, asa cum strangem un saculet. Lasam la crescut inca 20 de minute, ungem cu galbenus si coacem placintelele pentru 20-25 de minute la 200 de grade.
Va garantez ca sunt nemaipomenit de gustoase si aromate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (76)
|