Ingrediente
- 1 ceapa mare, tocata
- ulei, pentru prajit
- 450 gr mix de ciuperci, injumatatite sau taite in 4 daca sunt prea mari
- 200 gr mazare congelata, decongelata
- ½ lingura tarhon
- 180 ml smantana grasa
- 250 gr aluat foietaj
- 1 ou, batut
Mod de preparare
Prajeste ceapa usor in putin ulei pana ce s-a inmuiat si incepe sa capete o culoare aurie, aprox.10 minute.Adauga ciupercile si prajeste-le timp de 5-10 minute, pana ce capata o culoare maronie, iar lichidul din tigaie s-a evaporat.Adauga mazarea, tarhonul si smantana.Lasa-le sa fiarba pentru 2-3 minute, apoi asezoneaza-le.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase individuale termorezistente (sau poti folosi un singura vas mai mare).
Taie 4 cercuri din aluatul foietaj care sa fie cu aprox. 2 cm mai mari decat gura vasului.Periaza marginile vaselor cu ou apoi aseaza cercurile de aluat peste fiecare vas, apasand marginile aluatului pentru a se lipi.Periaza placintelele cu ou, apoi coace-le timp de 25-30 minute, pana ce aluatul s-a umflat si a capatat o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|