Ingrediente
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- 250 ml lapte cald
- 400 g faina (sau cat cuprinde)
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei
- 200 g sunca de Praga (12 felii)
- 150 g Emmental (6 felii)
- 1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns
Mod de preparare
Se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida.
Se adauga laptele cald, faina (treptat, cat cuprinde) si o lingurita de sare si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se ung mainile cu ulei, se unge si castronul, iar aluatul se modeleaza (ungandu-l cu ulei) pana cand se formeaza o bila. Aceasta se imparte in sase. Nu se lasa aluatul sa creasca!
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
Fiecare biluta de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, se pune apoi intr-o forma mare pentru coltunasi, se adauga o felie de sunca, una de Emmental si inca una de sunca (toate feliile se pun indoite). Se inchide forma de coltunasi si se preseaza usor. Se ia placintica astfel obtinuta si se pune in tava. Se continua tot asa pana cand se termina bilutele de aluat si celelalte ingrediente.
Se ung placintelele cu un galbenus amestecat cu lapte, apoi se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu sunca de Praga si Emmental" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|