Tarta cu prune si nuci

Postat de AdrianUdrea in Mancare copii
15 Iul 2019 | 2819 vizualizari
Tarta cu prune si nuci

In weekend eu si baietii mei ne-am distrat pregatind aceasta tarta cu prune de vara si nuci, sub indrumarea chefului casei, bineinteles. A iesit un desert gustos si aspectuos, tocmai bun de ademenit copiii mofturosi cu ea. ”Meniu copii”  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr făină + extra pentru înfăinat
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 vârf linguriță cu sare
  • 3 linguri cu apă rece
  • Pentru umplut:
  • 1 kg de prune
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 150 gr miez de nucă
  • 1 albuș de ou
  • 1 lingură pesmet de biscuiti
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Mod de preparare

Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul.  Se opresc cateva prune si pentru decor.

Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se fierb la foc mediu, pentru a se mai reduce siropul. Apoi se lasa la racit.

Intre timp se pregateste aluatul.

Cu ajutorul mixerului cu bratele pentru aluat, se amesteca faina cu galbenusul de ou, un praf de sare si zaharul. Se toarna treptat apa, atat cat sa se formeze un aluat mai ferm, usor nisipos si nelipicios.

Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru 20-30 de minute.

Cand pasta de prune s-a racit, o amestecam cu pesmetul de biscuiti.

Intindem aluatul in forma de tarta unsa cu putin unt, dar oprim putin aluat si pentru decor.

Forma noastra de tarta are dimensiunile 13/35 cm si are baza detasabila.

Intindem peste aluat compozitia de prune.

Aluatul oprit il intindem pe masa infainata si decupam din el forme cu zambete, folosind decupatoare speciale.

Asezam formele cu zambete deasupra compozitiei de prune, iar sub ele asezam felii de prune.

Coacem tarta cu prune si nuci pentru 25-30 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

O lasam sa se tempereze, o pudram cu zahar si o decupam in asa fel incat fiecare portie sa contina o forma de aluat cu zambet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu prune, mere si nuci

Postat de mirela0911

Desert tarta cu prune, mere si nuci

Blatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru...

Citeste continuarea

Tarta rustica cu prune si nuci

Postat de Lia1

Tarta rustica cu prune si nuci

1. In bolul pentru aluat, torni apa fierbinte si uleiul. 2. In  alt castronel amesteci faina cu praful de copt si sarea. 3. Adauga faina in apa cu ulei, amesteci bine la inceput cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2019, 20:07
buna buna
la 15.07.2019, 20:17
Sa tot mananci astfel de tarte cu fructe! La noi in casa sunt tare apreciate!
la 15.07.2019, 20:43
Ce zambareata e tarta !
la 15.07.2019, 21:34
Ce tarta vesela ai facut!
la 15.07.2019, 21:43

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking