Cum se prepara Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa:
Curata merele de coaja, apoi da-le pe razatoare.
Intr-o tigaie, pune merele si zaharul. Amesteca pana cand merele incep sa se inmoaie si zaharul se caramelizeaza usor (aproximativ 5-7 minute).
Adauga scortisoara si sucul de lamaie si mai gateste 2-3 minute.
Daca merele lasa prea mult suc, poti adauga 1 lingura de pesmet pentru a absorbi lichidul. Lasa amestecul de mere sa se raceasca.
Intinde aluatul foietaj pe o suprafata usor presarata cu faina.
Taie aluatul in dreptunghiuri de dimensiuni egale (aproximativ 10x16 cm sau in functie de preferinte).
Cu ajutorul unei role de taiat, cresteaza jumatate din fiecare dreptunghi.
Pune o lingura de mere calite pe cealalta jumatate a fiecarui dreptunghi de aluat.
Indoaie aluatul peste umplutura pentru a forma un pachetel.
Apasa marginile cu o furculita pentru a sigila placintelele.
Pune placintelele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Unge placintelele cu putina apa si presara zahar tos. Astfel vor iesi mai crocante.
Coace-le in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 de minute sau pana cand devin aurii si pufoase.
Dupa ce s-au racit putin, le poti servi calde sau la temperatura camerei.
Incearca si reteta de Placinta cu mere de post sau reteta de Strudel cu dovleac.
Iti recomandam si reteta de Prajitura cu mere si crusta de nuci, un desert foarte gustos.
Pofta buna!