Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa

Postat de Retete_gustoase in Dulciuri
1 Oct 2024 | 99 vizualizari
Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa

Cand ai pofta de un desert rapid de post si nu ai multa inspiratie sau timp la dispozitie, iata o idee pe cat de simpla, pe atat de gustoasa: placintele de post cu mere sau cu fructe la alegere. Pentru aceste Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa, ai nevoie doar de cateva ingrediente: aluat foietaj, mere, zahar si scortisoara.

Ingrediente

  • Ingrediente Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa:
  • 1 pachet de aluat foietaj (aproximativ 400-500g)
  • 4-5 mere mari (de preferat soiuri mai acrisoare)
  • 2-3 linguri de zahar (dupa gust)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingura de pesmet (optional, pentru absorbirea lichidului din mere)
  • zahar tos (pentru uns)

Mod de preparare

Cum se prepara Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa:

Curata merele de coaja, apoi da-le pe razatoare.

Intr-o tigaie, pune merele si zaharul. Amesteca pana cand merele incep sa se inmoaie si zaharul se caramelizeaza usor (aproximativ 5-7 minute).

Adauga scortisoara si sucul de lamaie si mai gateste 2-3 minute.

Daca merele lasa prea mult suc, poti adauga 1 lingura de pesmet pentru a absorbi lichidul. Lasa amestecul de mere sa se raceasca.

Intinde aluatul foietaj pe o suprafata usor presarata cu faina.

Taie aluatul in dreptunghiuri de dimensiuni egale (aproximativ 10x16 cm sau in functie de preferinte).

Cu ajutorul unei role de taiat, cresteaza jumatate din fiecare dreptunghi.

Pune o lingura de mere calite pe cealalta jumatate a fiecarui dreptunghi de aluat.

Indoaie aluatul peste umplutura pentru a forma un pachetel.

Apasa marginile cu o furculita pentru a sigila placintelele.

Pune placintelele pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Unge placintelele cu putina apa si presara zahar tos. Astfel vor iesi mai crocante.

Coace-le in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 de minute sau pana cand devin aurii si pufoase.

Dupa ce s-au racit putin,  le poti servi calde sau la temperatura camerei.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert ciocolata de casa cu capsuni

Postat de oanapl

Desert ciocolata de casa cu capsuni

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop. Separat...

Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu gem

Postat de papabundetot

Biscuiti fragezi cu gem

Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2024, 20:01
Cat de mult imi plac!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking