Platica cu fasole verde

Postat de mihaelar63 in Peste
22 Ian 2016 | 2367 vizualizari
Platica cu fasole verde

 De mult timp nu am mai mancat  ABRAMIS BRAMA, mai pe inteles - platica. Declar cu mana pe inima ca are cea mai dulce si savuroasa carne dintre pestii de apa dulce. Cu aceasata ocazie o urc in topul preferintelor mele. Platica noastra este sora buna, inrudita cu celebra dorada.

Ingrediente

  • 1.5 kg platica [ o jumatate ]
  • 2 linguri mix grecesc pentru peste[roznmarin,oregano ,piper alb , fulgi chili]
  • 2 linguri ulei masline aromatizat cu flori de oregano
  • 1 lingura fulgi de usturoi
  • sare
  • ulei [ cu pulverizare ]
  • 500 gr fasole verde [ congelata ]
  • 300 gr rosii cherry cu busuioc , usturoi si ardei iute [ conserva proprie ]
  • 2 linguri ulei masline
  • frunze praz, ardei rosu

Mod de preparare

  1. Se spala platica si se lasa sa se scurga sau se tamponeaza cu un servet apoi se incresteaza cu un cutit bine ascutit.
  2. Se amesteca sarea, ierburile si fulgii de usturoi .
  3. Cu acest amestec se maseaza pestele si se lasa sa stea la rece macar o ora.
  4. Asezati platica intr-o tava. Pulverizati cu ulei pe ambele parti .
  5. Se da tava la cuptorul incalzit  aproximativ 30 minute pana platica incepe sa se rumeneasca. Timpul de coacere depinde de cuptor .
  6. Intre timp se soteaza usor fasolea verde, sare si ulei de masline. Se amesteca cu rosiile cherry .
  7. La sfarsit se pune fasolea verde langa peste in tava si se mai da la cuptor 5 minute. Pentru aspect se mai pulverizeaza usor ulei.
  8. Serviti platica cu fasole verde decorata cu verdeturi. Eu am avut la indemana praz verde. Pentru culoare am presarat cubulete de ardei rosu.
  9. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brodet od riba(Tocana de peste)

Postat de camelia75

Brodet od riba(Tocana de peste)

1.Curatati,spalati si lasati pestele la scurs.Taiati pestele bucati potrivite si sarati-l dupa gust.Treceti bucatile de peste prin faina. 2.Prajiti pestele in ulei incins la foc mare timp de 2...

Citeste continuarea

Orez cu peste si fructe de mare

Postat de cristeena20

Orez cu peste si fructe de mare

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2016, 13:27
Nu văd nici plătica, nu văd nici fasolea, ăsta-i post negru deja. Unde-s pozele?
la 22.01.2016, 13:31
pe gustul meu
la 22.01.2016, 13:32
Rabdare ,, Pa rand "' cum zice mocanul . Ca am mai trudit eu la editare si s-a evaporat munculita mea . Asa ca lucrez pe etape . Ce credeti ca-s eu Fuljer , is doar ardeleanca )
la 22.01.2016, 13:34
Sigur este gustos
la 22.01.2016, 13:34
Ai stricat bunătate de plătică pe fasole!)))

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking