Platica lui Godina

Postat de mihaelar63 in Peste
8 Mar 2016 | 2369 vizualizari
Platica lui Godina

M-am gandit sa-i prepar sugubatului nostru politist Godina un peste proaspat la cuptor . Picant si savuros cum sunt scrierile cotidieno -rutiere ale brasoveanului nostru . Si sa nu stea ca pestele pe uscat ,servim cate un pahar din vinul casei ,un alb demi-sec, amestec Feteasca regala cu Sauvignon Blanc .  

Ingrediente

  • 2 kg platica proaspata [ curatata si eviscerata ]
  • 1 kg cartofi
  • 300 gr rosii cherry
  • 200 gr cascaval afumat
  • 100 ml ulei masline
  • ulei pentru prajit cartofii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita fulgi chilli
  • sare

Mod de preparare

  1. Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece .
  2. Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) .
  3. Sarati si condimentati pestele cu ghimbir , usturoi si chilli . Nu uitati sa condimentati platica si pe interior . Stropiti cu ulei de masline si lasati sa stea la rece minimum 2 ore .
  4. Curatati , spalati si feliati cartofii pregatindu-ii pentru prajire . Lasati cartofii sa stea in apa rece .
  5. Spalati si feliati rosiile .
  6. Spalati si tocati ceapa verde pe care o inabusiti in putin ulei . Sarati si condimentati ceapa cu ghimbir si chilli .
  7. Acest amestec se introduce in interiorul platicii .
  8. Platica se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
  9. Din loc in loc deasupra pestelui se aseaza felii de rosii cherry .
  10. Dati tava la cuptor ,la 220 grade timp de 40 minute .
  11. Se poate pune cate 50 ml apa  din cand in cand pe fundul tavii ,ca sa nu se arda .
  12. Daca pestele este rumen si crocant este gata .
  13. Scoateti pestele afara si asezati din loc in loc felii de cascaval afumat .
  14. Decorati deasupra cu felii de rosii proaspete .Pulverizati usor , ulei de masline .
  15. Dati din nou la cuptor 5-10 minute sa se gratineze .
  16. Intre timp se scurg  cartofii feliati de apa , se tamponeaza cu un servet curat de bucatarie .Prajiti cartofii in ulei incins pana devin rumeni .
  17. Serviti platica lui Godina cu garnitura si salata preferata preferata . Noi am dorit cartofi prajiti si salata de varza alba cu varza rosie .
  18. Nu uitati vinul ab sec sau demi-sec !!!
  19.       Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Platica lui Godina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Retete similare

Salata de icre de crap

Postat de Ina

Salata de icre de crap

Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si  presaram  un varf de cutit cu sare de lamaie. Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem...

Citeste continuarea

Dourada cu legume la cuptor

Postat de cristeena20

Dourada cu legume la cuptor

Prima data pregatim pestele: se curata de solzi si de intestine si se cresteaza . Il presaram cu sare , piper alb , punem in fiecare 1 foaie de dafin si felii de lamaie. Il stropim cu putin ulei...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.03.2016, 00:16
buna buna
la 09.03.2016, 00:58
ce bun
la 09.03.2016, 08:03
Buna!
la 09.03.2016, 08:16
excelenta platica ta
la 09.03.2016, 08:22
Like!! Tare bine arata!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking