Platica lui Godina

Postat de mihaelar63 in Peste
8 Mar 2016 | 2369 vizualizari
Platica lui Godina

M-am gandit sa-i prepar sugubatului nostru politist Godina un peste proaspat la cuptor . Picant si savuros cum sunt scrierile cotidieno -rutiere ale brasoveanului nostru . Si sa nu stea ca pestele pe uscat ,servim cate un pahar din vinul casei ,un alb demi-sec, amestec Feteasca regala cu Sauvignon Blanc .  

Ingrediente

  • 2 kg platica proaspata [ curatata si eviscerata ]
  • 1 kg cartofi
  • 300 gr rosii cherry
  • 200 gr cascaval afumat
  • 100 ml ulei masline
  • ulei pentru prajit cartofii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita fulgi chilli
  • sare

Mod de preparare

  1. Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece .
  2. Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) .
  3. Sarati si condimentati pestele cu ghimbir , usturoi si chilli . Nu uitati sa condimentati platica si pe interior . Stropiti cu ulei de masline si lasati sa stea la rece minimum 2 ore .
  4. Curatati , spalati si feliati cartofii pregatindu-ii pentru prajire . Lasati cartofii sa stea in apa rece .
  5. Spalati si feliati rosiile .
  6. Spalati si tocati ceapa verde pe care o inabusiti in putin ulei . Sarati si condimentati ceapa cu ghimbir si chilli .
  7. Acest amestec se introduce in interiorul platicii .
  8. Platica se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
  9. Din loc in loc deasupra pestelui se aseaza felii de rosii cherry .
  10. Dati tava la cuptor ,la 220 grade timp de 40 minute .
  11. Se poate pune cate 50 ml apa  din cand in cand pe fundul tavii ,ca sa nu se arda .
  12. Daca pestele este rumen si crocant este gata .
  13. Scoateti pestele afara si asezati din loc in loc felii de cascaval afumat .
  14. Decorati deasupra cu felii de rosii proaspete .Pulverizati usor , ulei de masline .
  15. Dati din nou la cuptor 5-10 minute sa se gratineze .
  16. Intre timp se scurg  cartofii feliati de apa , se tamponeaza cu un servet curat de bucatarie .Prajiti cartofii in ulei incins pana devin rumeni .
  17. Serviti platica lui Godina cu garnitura si salata preferata preferata . Noi am dorit cartofi prajiti si salata de varza alba cu varza rosie .
  18. Nu uitati vinul ab sec sau demi-sec !!!
  19.       Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Platica lui Godina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Retete similare

Cod la cuptor si gratin de legume

Postat de comanligia

Cod la cuptor si gratin de legume

Pestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu  ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata...

Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de simona72

Chiftelute din peste

Lasam pestele sa se dezghete la temperatura camerei. Il curatam si-l spalam bine si ii indepartam capul si coada. Intr-o oala incapatoare punem apa din abundenta(sa treaca peste pesti), adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.03.2016, 00:16
buna buna
la 09.03.2016, 00:58
ce bun
la 09.03.2016, 08:03
Buna!
la 09.03.2016, 08:16
excelenta platica ta
la 09.03.2016, 08:22
Like!! Tare bine arata!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking