Platou asortat cu pastrama de casa
Postat de anisoara in Aperitive / Garnituri 17 Ian 2010 | 14695 vizualizari
Inapoi la reteta
|
Comentarii (23)
la 23.01.2010, 23:42
Excelenta reteta! vreau si eu sa prepar niste mezeluri de casa. Pacat ca nu am unde sa le afum. Cred ca ar fi mers si afumata, nu?
Cam cat timp se poate pastra in frigider?
la 24.01.2010, 11:05
Anca , in aceasta receta , nu este necesar ca sa ajunga sosul din apa cu vin la carne . E necesar , ca carnea sa se coaca bine, sa se rumeneasca bine,dar sa nu prinda o pojgita uscata , ci umeda , exact cum iese pastrama facuta la fum preparata afacra la cuptor. Rolul sosului de vin este ,in primul rind - sa nu apara FUMul, al doilea - sa mentina carnea umeda in timpul coacerii si sa se imbibe mirosul de la vin. De la vinul rosu carnea isi i-a un gust aproape identic cu acel , care il primeste carnea in timpul prepararii la fum. Cit despre folosirea tavalei cu apa de desubt - nu am incercat niciodata, dar mi se pare, ca nu va fi acel efect. In timpul coacerii se toarna de fiecare data vas cu apa si vin - ca sa acopere tavaua de 1 cm , se evapora, se mai adauga. Multumesc de intrebarile puse , au fost destul de interesante.
la 24.01.2010, 11:09
Ana , pofta buna. Brindusa aceasta receta se poate prepara si la fum. Dar eu voi mai descrie citeva recete de mezeluri din carne, care se pot prepara si la fum, si in conditii de casa. Mai mult ca atit, vreau sa spun , ca sunt citeva trucuri , care se poate obtine efectul si mirosul fumului in conditii de casa, de o pilda, folosirea frunzulitelor de ceai deja folosit , amestecate cu foarte putin rumegus de lemn. . Eu le voi descrie in unele recete de carne si de peste .
Deacemenea , in magazinele chinezesti se poate cumpara in sticle - FUM LICHID. Se adauga foarte putin , putin in timpul coacerii si carnea primeste un efect si gust de fum, dar in asa caz , trebuie sa dezveliti la urma carnea , sa turnati putin lichid si`putin otet de masa pe tava , si s-o coaceti undeva vreo 5 minute. nu mai mult. Multumesc.
la 24.01.2010, 15:14
F interesant, Anisoara, am inteles explicatiile acum!si astept cu mare interes varianta de afumatoare in casa, cu rumegus si ceai..am inceput si eu prepararei retetei tale, si am postat si varianta mea!
la 24.01.2010, 16:08
Iti doresc succese.
la 26.01.2010, 14:48
Brindusa scrie- Cam cat timp se poate pastra in frigider? nu am citit cu atentie intrebarea pusa .
pastrama am inghetat-o si am pastrat-o o luna in frigider. dDupa o luna am dezghetat-o, am pus-o in cuptorul incins pe vre-o 5 minute, sa-si i-a miros de carne proaspat pregatita, peurma sub un pres deasupra pina s-a racit . si am mai mincat vre-o 3 zile dint ea..
la 26.01.2010, 15:07
multumesc, anisoara.
COMENTEAZA