Platou asortat cu pastrama de casa

Postat de anisoara in Aperitive / Garnituri
17 Ian 2010 | 14715 vizualizari

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 17.01.2010, 16:16
Felicitari, Anisoara, arata super pastrama si cred ca e tare gustoasa Prapor, da, asa stiu si eu denumirea
la 17.01.2010, 16:34
WAU!!! de cand cautam o reteta de mezel de casa! am cateva nelamuriri:1.ce este hirtia de sac, de unde se procura?2. punga asta, nu se arde in cuptor la 250 grade?3.ar fi fost f de folos si foto din timpul asamblarii! sper sa reusim si noi sa facem si sa si iasa!
la 17.01.2010, 17:07
multumescca lumea reteta aproape toata lumea stie ce e praporul de porc, miel , etc.
ceea ce nu am priceput ce e aia ,, adjika '' ?
la 17.01.2010, 18:42
Multumesc din suflet Oana, pt ajutorul care mi-l acorzi. Deja l-am simtit foarte mult.
Anca vreau sa-ti dau niste lamuriri la intrebarile puse.
Hirtie de sac este de culoare cafenie sau albuie, care se foloseste la copt in cuptor. Ea este groasa si fisieoasa- se mai spune de pergament, nu stiu daca ma exprim corect .Ea nu se aprinde la 250 de grade , doarece eu am descris , ca se toarna compozitia de apa cu vin sau bere, si se coace la asa temperatura numai 20 de minute , mai mult ca atit , am spus , ca mereu intoarce-ti punga cu carne pe diferite parti. Daca nu gasesti asa hirtie
groasa pentru copt , atunci o inlocuesti cu mai multe straturi de hartie de aluminiu, numai ca ea se va rupe mai repede , cind intorci punga cu carne in cuptor. dar nu e nimic . Sa nu lasi sa se usuce carnea. Este ceva foarte gustos, si deosebit ca gustare pe masa. Sunt trei bucati de carne contopite intre ele si nimeni nu intelege cum de ai reusit sa le lipesti intre ele.
la 17.01.2010, 18:47
"ceea ce nu am priceput ce e aia ,, adjika '' . O compozite din ardei rosu, rosii , usturoi, ardei iute date prin masina de tocat si sarate putin. Sper ca ai inteles. Voi expune si receta, caci sunt mai multe. Daca nu ai adjica preparata , nu e numaidecit s-o folosesti. Multumesc
la 17.01.2010, 18:54
Anisoara, pai asa zi, hartie de copt/pergament..se spune diferit la Chisinau si d-aici discrepantele, dar nu-i bai! intelegem pana la urma! nici eu nu am auzit de adjica, o fi ceva specific rusesc? insa pare simplu de preparat, astept reteta pe larg
la 17.01.2010, 19:04
Aaa, ok, editez acum si sc riu pergament, nici eu nu stiam despre ce e vorba Anisoara, cu multa placere
la 17.01.2010, 19:13
imi place reteta , la favorite cu ea , oare fara gelatina nu ar sta una langa alta ? poate cu greutate deasupra cat stau la frigider.. am o retinere in a folosi gelatina , nu e prea buna pt ,,tranzit'''
la 17.01.2010, 22:21
felicitari,Anisoara! ce fata harnica si priceputa!
la 18.01.2010, 22:24
uau ce foame(pofta) mi s-a facut...nu am mai mancat carne de cateva zile(doar sotului i-am dat) dar la vederea acestei poze...
la 18.01.2010, 22:34
Mihaela , receta am gindit-o cu jelatina , tot efectul in aceasta receta - toate bucatile de carne sunt lipite strins intre ele cind le tai felii in farfurii. . Eu cred, ca un 20-30 gr de jelatina la 2.5 kg de carne - e o nimica toata . In rest este o mincare naturala, ce-i drept , este de lucru la prepararea carnii.
Fetelor ,
la 18.01.2010, 22:59
Felicitari Anisoara!
la 18.01.2010, 23:41
Multumesc, Miha.
la 23.01.2010, 19:17
Anisoara, cat de multa apa+vin trebuie in tava?..oare nu merge sa pui sulul invelit in hartie de copt, direct pe gratarul cuptorului, si sub el o tava cu apa, sa nu curga in cuptor, nu-i acelasi lucru?..ca fiind atat de bine ambalata carnea in pergament, sosul cu vin nu prea ajunge la carne, nu?..
la 23.01.2010, 22:01
Mi s-a facut o pofta ,abia astept s-o fac si eu

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking