Ingrediente
- 4 felii pulpă de porc
- 4 felii afumătură de casă
- 5 cartofi
- o mână de mazăre (eu am avut congelată)
- câteva ciuperci champignon proaspete
- 4 ouă
- 1 linguriţă amestec mirodenii: cimbru, cimbrişor, oregano, boia dulce, rozmarin
- ulei
- 3 pahare apă
- 1 pahar bere
Mod de preparare
Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări supafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de afumătură.
Apoi se aşază cartofii şi ciupercile spălate şi tăiate, mazărea congelată, se presară mirodenii şi sare, după gust, apoi se adaugă apa şi berea.
Se dă la cuptor cam 1 h şi 30 de minute la foc iute, să se rumenească.
Se scoate tava, se adaugă ouăle printre legume şi se mai dă la cuptor cam 10 minute.
Timp de pregătire: 10min
Timp de coacere: aprox 1h 40min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/platou-cu-afumatura-cartofi-oua-mazare.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|