Platou cu chiftele la cuptor si legume

Postat de ancutsa in Porc
31 Ian 2020 | 2060 vizualizari
Platou cu chiftele la cuptor si legume

Ne plac mult chiftele, iar de data aceasta le-am pregătit alor mei o cină mai sănătoasă, alegând să nu prăjesc chiftelele, ci să le dau la cuptor. Le-am scos când erau aproape făcute, pentru a le garnisi cu puțină mozarella și le-am mai ținut un pic la cuptor. Am servit cu legume frumos colorate și îmbietoare.

Ingrediente

  • aprox 500 g carne de porc tocată,
  • 3 linguri apă,
  • 2 felii de pâine,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • 1 linguriță cimbru uscat,
  • mozarella, după gust,
  • 2 cârnați cabanos,
  • 1 salată de varză
  • Roșii cherry, după gust
  • 1 legătură ridichi roșii

Mod de preparare

 

Se dă carnea la mașina de tocat, se condimentează după plac și se amestecă împreună cu puțină pâine și apă, astfel chiftele nu vor fi îndesate și greu de mâncat, ci pufoase.

Se formează în mâinile umede chiftele mai măricele, care se turtesc și se așază pe o tavă pregătită cu hârtie de copt.

Se dau la cuptor, la foc mediu.  Când sunt aproape gata, se scot, se rade mozarella și se mai lasă la cuptor până se rumenesc. Eu am pregătit 2 tăvi cu chiftele.

 Separat, se taie cârnații în bucăți mai mici și se rumenesc pe grătarul electric sau într-o tigaie grill.

 Se servesc alături de salată verde, spălată și ruptă bucățele cu mâna, roșii cherry și ridichi spălate și tăiate felii.

 

Porţii: 4

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 25 min/tavă

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/platou-cu-chiftele-la-cuptor-si-legume.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu chiftele la cuptor si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

Postat de rocsi_1612

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile:  Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm.  Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce,...

Citeste continuarea

Gulas de porc cu cartofi si galuste

Postat de rocsi_1612

Gulas de porc cu cartofi si galuste

Carnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2020, 17:46
la 31.01.2020, 17:49
la 31.01.2020, 18:15
la 31.01.2020, 19:07
la 31.01.2020, 19:22
Un platou apetisant...!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking