Ingrediente
- aprox 500 g carne de porc tocată,
- 3 linguri apă,
- 2 felii de pâine,
- 1 linguriţă rasă cu sare,
- 1 linguriță cimbru uscat,
- mozarella, după gust,
- 2 cârnați cabanos,
- 1 salată de varză
- Roșii cherry, după gust
- 1 legătură ridichi roșii
Mod de preparare
Se dă carnea la mașina de tocat, se condimentează după plac și se amestecă împreună cu puțină pâine și apă, astfel chiftele nu vor fi îndesate și greu de mâncat, ci pufoase.
Se formează în mâinile umede chiftele mai măricele, care se turtesc și se așază pe o tavă pregătită cu hârtie de copt.
Se dau la cuptor, la foc mediu. Când sunt aproape gata, se scot, se rade mozarella și se mai lasă la cuptor până se rumenesc. Eu am pregătit 2 tăvi cu chiftele.
Separat, se taie cârnații în bucăți mai mici și se rumenesc pe grătarul electric sau într-o tigaie grill.
Se servesc alături de salată verde, spălată și ruptă bucățele cu mâna, roșii cherry și ridichi spălate și tăiate felii.
Porţii: 4
Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 25 min/tavă
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/platou-cu-chiftele-la-cuptor-si-legume.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu chiftele la cuptor si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|