Ouăle se pun la fiert, la foc mediu, în apă cu sare. Când sunt gata, se răcesc și se decojesc.
Se spală roșiile cherry și ardeiul capia, iar feliile de pâine (cine vrea, le poate prăji în prealabil) se înjumătățesc.
Pentru tartinele Moș Crăciun se procedează ca în rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/aperitive-tartine-mos-craciun-94452.html
Pentru tartinele Papion se procedează ca în rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-tartine-papion-94473.html
În afară de acestea am mai pregătit:
* Rulouri de șuncă de Praga, sub formă de șervețel de masă, cu inel. Pentru aceasta, am pus câte o felie de brânză topită pe feliile cu șuncă de Praga, iar deasupra, o felie subțire de ardei capia. Am rulat felia de șuncă de Praga, cu brânza topită și ardeiul la interior și apoi am ”sigilat-o” cu un ”inel” tăiat din ardeiul capia.
* Rulouri de șuncă de Praga cu cremă de brânză. Pentru aceasta, am uns cu cremă de brânză feliile de șuncă, am pus la mijloc o felie subțire de ardei capia, am rulat (nu foarte strâns) am tăiat rulourile în două, de-a curmezișul și am decorat fiecare din ele cu cremă de brânză pusă dinainte în poș, atunci când am făcut bărbile moșilor.
* ”Titirezuri” din cubulețe de telemea de vaci, roșie cherry, pusă deasupra și o măslină fără sâmburi, toate înțepate și ”sudate” între ele cu o scobitoare.
* Aperitive Doboș (care nu apar în poze (dar pe care le-am mai prezentat pe site) din pătrățele (romburi) de șuncă presată și cașcaval suprapuse și ”lipite”, unele de altele cu unt.
Toate acestea au fost puse pe un platou, fără a fi înghesuite, alături de roșii cherry, măsline și frunze decorative de pătrunjel.
Platoul de aperitive trebuie să stea la rece până la servire.