Platou de aperitive festive (de revelion in pandemie)

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
4 Ian 2021 | 5564 vizualizari
Platou de aperitive festive (de revelion in pandemie)

De sărbători, de obicei pregătesc aperitive laborioase și tentante, nu mă limitez la înșirarea pe un platou a feliilor de salam, mușchi și cașcaval, dar de când cu pandemia, multe activități pare că și-au pierdut rostul, nu le mai privesc cu același entuziasm și chef de implicare. Așa că anul acesta, pentru un revelion limitat la cei din familie, am pregătit un platou cu aperitive din ceea ce am cumpărat la supermarket. Totuși nu le-am lăsat ca atare, pentru că-mi displace asemenea ”aranjament” așa că tot m-am străduit cât de cât să prepar ceva drăguț și îmbietor. În afară de ce se vede, am mai făcut câte ceva, care n-a mai încăput pe platou, căci nu voiam ca aperitivele să fie prea înghesuite. Știind că suntem doar două persoane la masă și că vom mai avea și altceva de mâncat, n-am încărcat platoul cu prea multe. Cu toate acestea, ne-am cam săturat din aperitive și încă au mai rămas...

Ingrediente

  • 6 felii de pâine toast
  • 4 ouă, fierte tari
  • 4 felii de brânză topită
  • 100 grame de șuncă de Praga
  • 100 grame de salam
  • 150-200 grame de cremă de brânză
  • cașcaval feliat (4 felii)
  • 50 grame de șuncă presată
  • 50 grame de cașcaval
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 50-75 grame de măsline fără sâmburi
  • 100 grame de cremă de brânză
  • 50-75 grame de unt
  • 1 ardei capia
  • 8-10 roșii cherry
  • boabe de piper
  • sare (opțional)
  • frunze de pătrunjel (pentru decor)

Mod de preparare

Ouăle se pun la fiert, la foc mediu, în apă cu sare. Când sunt gata, se răcesc și se decojesc.

Se spală roșiile cherry și ardeiul capia, iar feliile de pâine (cine vrea, le poate prăji în prealabil) se înjumătățesc.

Pentru tartinele Moș Crăciun se procedează ca în rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/aperitive-tartine-mos-craciun-94452.html

Pentru tartinele Papion se procedează ca în rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-tartine-papion-94473.html

În afară de acestea am mai pregătit:

* Rulouri de șuncă de Praga, sub formă de șervețel de masă, cu inel. Pentru aceasta, am pus câte o felie de brânză topită pe feliile cu șuncă de Praga, iar deasupra, o felie subțire de ardei capia. Am rulat felia de șuncă de Praga, cu brânza topită și ardeiul la interior și apoi am ”sigilat-o” cu un ”inel” tăiat din ardeiul capia.

* Rulouri de șuncă de Praga cu cremă de brânză. Pentru aceasta, am uns cu cremă de brânză feliile de șuncă, am pus la mijloc o felie subțire de ardei capia, am rulat (nu foarte strâns) am tăiat rulourile în două, de-a curmezișul și am decorat fiecare din ele cu cremă de brânză pusă dinainte în poș, atunci când am făcut bărbile moșilor.

* ”Titirezuri” din cubulețe de telemea de vaci, roșie cherry, pusă deasupra și o măslină fără sâmburi, toate înțepate și ”sudate” între ele cu o scobitoare.

* Aperitive Doboș (care nu apar în poze (dar pe care le-am mai prezentat pe site) din pătrățele (romburi) de șuncă presată și cașcaval suprapuse și ”lipite”, unele de altele cu unt.

Toate acestea au fost puse pe un platou, fără a fi înghesuite, alături de roșii cherry, măsline și frunze decorative de pătrunjel.

Platoul de aperitive trebuie să stea la rece până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou de aperitive festive (de revelion in pandemie)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu cas dulce si branza de oaie

Postat de Constelatialeu

Placinta cu cas dulce si branza de oaie

Am ras casul si branza de oaie,am adaugat ouale si am omogenizat bine.Am pus hartie de copt in tava,am asezat foaia de aluat peste care am turnat compozitia de branzeturi.Foaia a doua m-am chinuit...

Citeste continuarea

Aperitiv langosi cu branza sarata

Postat de merisor67

Aperitiv langosi cu branza sarata

Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2021, 20:16
Frumos prezentat si migalos aranjat
la 04.01.2021, 20:18
la 04.01.2021, 20:21
Mulțumesc frumos, Mihaela!
la 04.01.2021, 21:17
Mulțumesc frumos, Adele!
la 04.01.2021, 21:19
apetisante rau!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking