Ingrediente
- 400 g ciuperci pleurotus
- 1 morcov
- 1/2 telina, marime medie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare, piper
- 100 g paste alfabet ( sau orice paste mini )
- 3-4 catei de usturoi
- 100 g cas afumat
Mod de preparare
1. Spalam ciupercile si le eliminam coditele. Le taiem fasii sau cubulete si le asezam intr-un vas termorezistent.
2. Morcovul si telina le spalam si le curatam de coaja, apoi le taiem fasii sau bastonase. Pentru design, morcovul imi place sa-l tai fasii subtiri. Asezam legumele peste ciuperci, stropim cu zeama de lamaie si uleiul, adaugam sarea, piperul, condimentele si punem vasul acoperit in cuptor la 180 grade C.
3. Fierbem pastele cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet si le lasam apoi la scurs intr-o sita.
4. Cand ciupercile si zarzavatul sunt facute ( cam in 25 minute), adaugam pastele fierte, usturoiul dat prin presa, iar deasupra casul taiat felii. In cazul in care se lasa multa zeama de la ciuperci, mai puteti elimina din ea.
5. Introducem in cuptor fara capac si lasam pana se topeste casul.
6. Se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus cu legume si mini paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|