Pleurotus cu legume si mini paste

Postat de Ela68 in Paste
17 Dec 2015 | 4571 vizualizari
Pleurotus cu legume si mini paste

Acest preparat ar fi trebuit sa fie unul simplu, doar ciuperci la cuptor stropite cu lamaie, ulei de masline, oregano si sare. Mi s-a parut modest, asa ca m-am hotarat sa adaug si cateva legume. Parca tot lipsea ceva, am zis sa  fierb si-o mana de paste. In final, am avut o singura parere de rau : a fost prea putin, din ingredientele de mai jos rezulta doua portii medii si atat. Bun, da` putin :)))))

Ingrediente

  • 400 g ciuperci pleurotus
  • 1 morcov
  • 1/2 telina, marime medie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper
  • 100 g paste alfabet ( sau orice paste mini )
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 g cas afumat

Mod de preparare

1. Spalam ciupercile si le eliminam coditele. Le taiem fasii sau cubulete si le asezam intr-un vas termorezistent.
2. Morcovul si telina le spalam si le curatam de coaja, apoi le taiem fasii sau bastonase. Pentru design, morcovul imi place sa-l tai fasii subtiri. Asezam legumele peste ciuperci, stropim cu zeama de lamaie si uleiul, adaugam sarea, piperul, condimentele si punem vasul acoperit in cuptor la 180 grade C.
3. Fierbem pastele cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet si le lasam apoi la scurs intr-o sita.
4. Cand ciupercile si zarzavatul sunt facute ( cam in 25 minute), adaugam pastele fierte, usturoiul dat prin presa, iar deasupra casul taiat felii. In cazul in care se lasa multa zeama de la ciuperci, mai puteti elimina din ea.
5. Introducem in cuptor fara capac si lasam pana se topeste casul.
6. Se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus cu legume si mini paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu vongole si smantana

Postat de gurita_ta2005

Paste cu vongole si smantana

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa sa fiarba la foc mic timpul scris pe cutie sau punga. Intr-o tigaie punem ulei de masline,si vongolele scurse de zeama.Dupa cateva...

Citeste continuarea

ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Postat de panacris

ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Pastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2015, 19:16
Asta nu-i de mine.....
la 17.12.2015, 19:20
la 17.12.2015, 19:22
Bun
la 17.12.2015, 19:30
nu e Cleme ))
la 17.12.2015, 19:57
Pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking