Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Postat de Ela68 in Mancaruri de legume
23 Iun 2014 | 33200 vizualizari
Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in alimentatie proteina. Din punctul meu de vedere, cel mai bun inlocuitor al carnii este ciuperca. Este bine de stiut ca aceasta ciuperca, prin substantele active pe care le contine are un efect terapeutic benefic asupra organismului. N-am sa dezvolt, doar va invit sa va documentati !

Ingrediente

Ingrediente pentru Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat:

  • 500 gr Pleurotus
  • 3 oua mici ( sau 2 mari )
  • cca. 3-4 linguri faina
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cum se prepara Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat:

1. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare 5 minute. Se lasa la racit si la scurs intr-o sita, apoi se mai storc cu mana astfel incat continutul de apa sa fie cat mai mic. In cazul in care coditele sunt lungi, se vor taia deoarece sunt destul de tari si nu se pot manca. 

2. Se bat ouale, se adauga sarea si piperul, apoi faina pana se formeaza un aluat ca pentru clatite. 

3. Dam ciupercile prin acest amestec si le punem la prajit in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet pentru ca uleiul sa poata fi absorbit. 

4. Se pot servi ca atare sau cu sos de iaurt.

Chiftele de dovlecei este o reteta usoara, de vara de nici nu-ti dai seama ca-s din dovlecei si nu din carne :) Aceeasi reteta o puteti prepara si la cuptor

Va recomandam si reteta Ciuperci Pane cu Surprize

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de rosii cu ciuperci

Postat de aliliana

Mancare de rosii cu ciuperci

Rosiile le spalam  si le curatam  de coaja si cotoare. Le taiem  cuburi. Curatam ceapa, spalam si tocam marunt. Firele dep atrunjel si cimbru spalate, le punem la scurs. Usturoiul...

Citeste continuarea

Ratatouille pe grill

Postat de BakeUpArtist

Ratatouille pe grill

Am curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2014, 20:04
Carnita de la Mama Natura
la 23.06.2014, 20:14
Ce super..
la 23.06.2014, 20:16
si eu as inlocui cu ciuperca in primul rand
la 23.06.2014, 20:33
Ce bune trebuie sa fie!
la 23.06.2014, 20:40

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking