Poale-n brau

Postat de RuxyRux in Dulciuri
10 Noi 2015 | 4252 vizualizari
Poale-n brau

Cu dedicatie speciala pentru voi dragii mei bucatarasi dragalasi....5 ani si 1001 de retete cu povesti alaturi de voi, oameni minunati...am inceput intr-o joaca si am continuat numai si numai datorita voua aici pe bucataras.ro! Si ca sa va rasfat, am facut ceva la ce ma pricep cel mai bine( zic eu :))) :D si nu stiu daca sa ma credeti LOL)....placinte delicioase cu multa umplutura( ca doar ne rasfatam) si un gust divin! Sa va mai spun cum miroase in bucatarie? Ala bala portocala...ce frumos miroase....ce-o fi la bucatarie...ceva ce imi place mie...va imbratisez cu mareee drag! P,S...nu stiu care fotografie e mai reusita...asa ca va las sa alegeti voi :D

Ingrediente

Aluat:

  • 1 kg si 200 de grame de faina( plus pentru infainat)
  • 200 gr. unt
  • 400 ml lapte dulce
  • 2 oua si 3 galbenusuri
  • 350 gr zahar fin
  • vanilie( dupa gust, eu pun mai multa mereu)
  • 2 pliculete drojdie uscata( 14 gr)

Umplutura:

  • 350 gr branza dulce
  • 400 gr telemea cremoasa( am pus eu ) President
  • ( daca doriti si putina branza de oaie)
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri gris
  • vanilie
  • 175 gr zahar
  • esenta de rom
  • stafide daca doriti
  • pentru uns: 6 galbenusuri si 100 ml lapte

Mod de preparare

Pentru bunatatea asta aveti nevoie de mult timp, asa ca e bine sa stiti ca sa luati in calcul.

Aluatul trebuie sa creasca pana aproape isi tripleaza volumul.

Faina o vom cerne inainte de folosire. Ideal ar fi sa aveti toate ingredientele la temperatura camerei, dar daca nu exista solutii, veti incalzi usor compozitia lichida intr-un vas , pana la o temperatura potrivita usor calduta( nu fierbinte).

Aveti nevoie ca si la cozonac de caldura in bucatarie asa ca daca aveti plimbareti pe usi  trimiteti-i de acasa :)))).

Dupa ce am cernut faina, asezam in mijloc drojdia uscata( nu necesita dizolvare), punem laptele la foc mic cat sa se incalzeasca putin si in el inmuiem bine untul, nu pana se va topi.

Ouale cu zaharul le mixam pana se albesc adaugam untul pe care-l scoatem cu grija cu o paleta din lapte, mixam  3 minute,  adaugam si laptele, apoi vanilia, mixam inca putin si dam vasul deoparte. In acest punct daca  simtim prea rece compozitia o incalzim usor inainte de a o pune peste faina.

Punem peste faina compozitia lichida si incepem sa framantam aluatul. In zece minute este gata si-l putem infaina si lasa la crescut. Eu am acoperit vasul cu un stergar si l-am pus langa ochiul deschis al aragazului. A durat undeva in jur de 2 ore si jumatate cresterea, am luat aluatul l-am pliat spre interior de 3 ori si l-am intors pe planseta infainata, am lasat aluatul sa se odihneasca pana m-am ocupat de umplutura.  Puteti face asta si inainte daca doriti.

 

Eu am facut niste placinte uriase si pentru acest lucru am rupt bucati din aluat de marimea unei mingii de tenis, daca doriti placintele mai mici(dar este posibil sa coaceti 3 tavi si nu doua) rupeti bucati mai micute.

Am intins cu sucitorul fiecare bucata cat am putut de mult( dar atentie nici foarte subtire sa nu se rupa aluatul), am pus  umplutura multa, in jur de doua linguri, am pliat apoi spre interior cate un coltisor pana am strans toata placinta. Nu va faceti griji daca iese branza pe afara, puneti stafide in mijloc.

Am lasat apoi la crescut in tava tot langa ochiul aragazului pana am preparat toate placintele. Le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si le-am copt la 280 de grade 30 de minute fiecare tava( nu puneti mai mult de sase bucati in tava).

Nu scoateti placintele inainte sa intoarceti una in tava si sa vedeti ca s-au rumenit si la baza.

Lasati placintele la racit putin...insa va garantez ca le veti devora fierbinti :))))) Vai! Sunt o minunatie! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinte poale in brau

Postat de privatelaura

Reteta de placinte poale in brau

Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau: Mai intai se pregateste aluatul. Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa. Separat,...

Citeste continuarea

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2015, 19:01
Bune
la 10.11.2015, 19:05
De-acum ne putem lua la întrecere, am pus şi eu reţetă, dar ai pus şi tu. Te-am lăsat să iei acest avans de 1000 de reţete taman pentru a nu ţi se părea că postez eu prea des. ))
Ce să zic, am citit povestea aşternută de tine în prezentare şi înghit în sec mai rău ca unul ce a mâncat sărat şi aşteaptă la o coadă lungă să primească un pahar cu apă.
Faină treabă!
la 10.11.2015, 19:06
Multumesc Bya
la 10.11.2015, 19:08
Vai Padre )))))))))) cum a sunat asta cu avansul ))))))))))si zau acum ca parca mi-e asa putin jena ca tu stai la coada...si eu am o farfurie cu-o placinta maree in fata :Vai! Multumesc pentru aprecierile mereu deosebite, mereu cu randuri minunate!
Cu respect Ruxy
la 10.11.2015, 19:09
Ce-o fi la bucatarie, ceva ce imi place mie )))
Mie-mi place a 4-a poza, dar nu mai conteaza, ca se mananca si poalele din primele poze )))
Felicitari si la mai multe!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking