Poale-n brau (prajite)

Postat de Jymy in Dulciuri
20 Dec 2016 | 15974 vizualizari
Poale-n brau (prajite)

Bunatati pentru colindatori! Erau nelipsite de pe masa bunicilor!

Ingrediente

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr faina alba de grau
  • 2 oua mari
  • 3-4 linguri cu zahar
  • un cub de drojdie proaspata
  • 150 ml apa calda
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu ulei

Pentru umplut ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 300 gr branza proaspata
  • 3 oua mari (proaspete)
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • optional: coaja rasa de portocala pentru aroma

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop curat si se pastreaza intr-un loc cald, pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp, se pregateste umplutura: se sparg ouale intr-un bol, se adauga zaharul (dupa gust) si branza dulce. Se presara coaja de portocala si se omogenizeaza totul.

Din aluatul crescut, se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie in parti egale si se umple fiecare bucata cu compozitia pregatita, se asaza parte peste parte si se preseaza cu o furculita pentru a se lipi si a nu se scurge umplutura, in timpul prajirii.

Placintelele obtinute se prajesc pe ambele parti, uniform, cat sa capete o culoare frumoasa.

Se scot pe un servet absorbant, pentru a elimina surplusul de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat.

Se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau (prajite)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Budapesta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Budapesta

Foi : Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca Sumegi

Postat de gicuta69

Desert prajitura cu nuca Sumegi

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa. Amestecam nucile cu faina si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2016, 20:09
Şi pufoase şi gustoase, fain!
la 20.12.2016, 20:09
Yamyyy!
la 20.12.2016, 20:12
Multumim!
la 20.12.2016, 20:14
wow
la 20.12.2016, 20:21
Sunt nemaipomenit de bune. Servesc si eu!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking