Poale-n brau (prajite)

Postat de Jymy in Dulciuri
20 Dec 2016 | 15916 vizualizari
Poale-n brau (prajite)

Bunatati pentru colindatori! Erau nelipsite de pe masa bunicilor!

Ingrediente

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr faina alba de grau
  • 2 oua mari
  • 3-4 linguri cu zahar
  • un cub de drojdie proaspata
  • 150 ml apa calda
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu ulei

Pentru umplut ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 300 gr branza proaspata
  • 3 oua mari (proaspete)
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • optional: coaja rasa de portocala pentru aroma

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop curat si se pastreaza intr-un loc cald, pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp, se pregateste umplutura: se sparg ouale intr-un bol, se adauga zaharul (dupa gust) si branza dulce. Se presara coaja de portocala si se omogenizeaza totul.

Din aluatul crescut, se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie in parti egale si se umple fiecare bucata cu compozitia pregatita, se asaza parte peste parte si se preseaza cu o furculita pentru a se lipi si a nu se scurge umplutura, in timpul prajirii.

Placintelele obtinute se prajesc pe ambele parti, uniform, cat sa capete o culoare frumoasa.

Se scot pe un servet absorbant, pentru a elimina surplusul de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat.

Se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau (prajite)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Melcisori cu nuca si Green Sugar

Postat de simona72

Melcisori cu nuca si Green Sugar

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar...

Citeste continuarea

Poale-n brau

Postat de RuxyRux

Poale-n brau

Pentru bunatatea asta aveti nevoie de mult timp, asa ca e bine sa stiti ca sa luati in calcul. Aluatul trebuie sa creasca pana aproape isi tripleaza volumul. Faina o vom cerne inainte de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2016, 20:09
Şi pufoase şi gustoase, fain!
la 20.12.2016, 20:09
Yamyyy!
la 20.12.2016, 20:12
Multumim!
la 20.12.2016, 20:14
wow
la 20.12.2016, 20:21
Sunt nemaipomenit de bune. Servesc si eu!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking