Ingrediente
- 3 oua
- 1 pahar lapte
- jumatate pahar ulei
- 20 g drojdie de bere
- jumatate pahar apa calda
- 3 linguri cu varf zahar tos
- 200g iaurt
- 2 lingurite sare
- 1kg branza
- susan
- faina cat cuprinde (cca 1,5 kg)
Mod de preparare
Se dizolva zaharul in apa calda dupa care dizolvam si drojdia,lasam 5 min sa creasca.
Intr-un lighean punem laptele,albusurile,uleiul,iaurtul,sarea si drojdia,pe care le amestecam bine.
Punem faina cat cuprinde si formam o coca care sa nu se lipeasca de maini,pufoasa si elastica.
Branza se zdrobeste cu o furculita.
Rupem din coca bucatele cat o nuca mai mare pe care le umplem cu 2 lingurite de branza,le dam forma si le asezam in tava care este acoperita cu hartie de copt,lasam intre ele o distanta de 2-3 cm.
Le ungem cu galbenus si le presaram cu susan. Bagam tava la cuptorul incins la 180 de grade timp de 25-30 min.
Cand s-au rumenit la suprafata le scoatem pe un platou.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pocea cu branza "peynirli poca"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|