Pogacei cu jumari

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
24 Dec 2016 | 4825 vizualizari
Pogacei cu jumari

Ma impiedicam de niste jumari si mi-am amintit ca ne facea mamaia cand eram mici.....

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 125 g smantana grasa
  • 25 g untura
  • 1 pliculet cu drojdie uscata
  • 1 ou
  • 25 g zahar
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 200 g jumari pasta
  • 50 g branza de oaie
  • 1 ou pt. uns

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam pasta de jumari cu branza rasa. In alt castron punem faina, in mijloc, adaugam oul, sarea, zaharul, untura si smantana, incepem si amestecam si din cand in cand turnam lapte caldut, pana formam un aluat nelipicios.

Aluatul il framantam pe blatul de lucru cca 20 min apoi il intindem intr-un dreptunghi, peste care intindem pasta de jumari. Impaturim in felul urmator, aducem laturile si din stanga si din dreapta si le unim la mijloc, apoi impachetam dreptunghiul format in felul urmatoro paret pana la jumatatea dreptunghiului si cealalta peste ( cum se vede si-n fotografie)..din pacate nu mi-au iesit toate fotografiile, aparatul meu a cedat nervos...:))...Apoi cu ajutorul sucitorului intindem o foaie nu foarte groasa, o crestam si pe orizontala si pe verticata, cu o forma rotunda taiem pogacelele si le asezam in tava cu hartie de copt. Ungem cu ou si bagam tava la cuptorul preincalzit, pentru 20-25 min, sa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacei cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

Postat de merisor67

Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o...

Citeste continuarea

Pasca cu branza sarata

Postat de mirela0911

Pasca cu branza sarata

Aluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2016, 17:32
buni buni
la 24.12.2016, 17:45
Astea ne plac tare mult!
la 24.12.2016, 18:29
yammy
la 24.12.2016, 18:43
Sa ne aduci la Benga, sunt foarte buni!
la 24.12.2016, 20:24
Ce-mi plac cu iaurt!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking