Poienita cu ciuperci

Postat de Criss in Salate
3 Dec 2010 | 7259 vizualizari
Poienita cu ciuperci

Cand am facut prima data aceasta salata am fost dezamagita de rezultat. Ma refer la gust si nu la aspect. Totusi m-am gandit sa refac aceasta salata, fara sa respect reteta originala si sa aduc unele modificari. Ei, de data asta alta viata....Mult mult mai buna la gust.

Ingrediente

  • -300 g ciuperci
  • -3 cartofi fierti in coaja
  • -morcovi (pe care eu i-am fiert in supa de gaina)
  • -2 oua fierte tari
  • -3 fire ceapa verde (doar coditele verzi)
  • -patrunjel verde (n-am gasit in piata si n-am mai pus)
  • -cascaval
  • -sunca de curcan
  • -maioneza de casa din
  • 1 galbenus de ou,
  • 1 lingurita mustar
  • 100 ml ulei
  • -200 ml smantana
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se curata si se pun la marinat in apa cu sare, piper, putin otet, ulei de masline, usturoi si o foaie de dafin. Le-am tinut asa vreo doua ore dupa care le-am fiert aproximativ 10 minute in aceeasi apa.

Intr-un vas se pune folie alimentara. Se aseaza ciupercile, peste ciuperci si printre ele se pune ceapa verde si patrunjelul (eu n-am avut). Peste ele se aseaza un strat de cartofi rasi pe razatoarea mare si se sareaza. Tasam cu lingura fiecare strat , sa fie cat de cat compact si sa arate bine "tortuletul". Peste cartofi se repartizeaza uniform un strat de maioneza amestecata cu smantana. Peste maioneza se pune cascaval ras pe razatoarea mica si sunca pe care eu am dat-o pe razatoarea mare dar se poate si taia cubulete. Peste sunca din nou punem un strat de maioneza amestecata cu smantana, apoi inca un strat de cartofi rasi si apoi ouale date pe razatoarea mica. Peste oua se pune ultimul strat de maioneza, apoi morcovii rasi pe razatoarea mare. Tasam cu lingura, apoi acoperim cu folie alimentara si punem in frigider minim 2 ore. Eu am lasat peste noapte si abia dimineata am rasturnat salata.

A iesit un adevarat deliciu. Cu siguranta am sa repet mult mai des reteta aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Poienita cu ciuperci

Postat de Sidy

Poienita cu ciuperci

Morcovii, pieptul si cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert si s-au racit se dau pe razatoarea cu gauri mari, punandu-se in castronase separate, fiecare.Se rade si cascavalul...

Citeste continuarea

Salata Poienita cu ciuperci, de post

Postat de RODIMUR

Salata Poienita cu ciuperci, de post

Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți, se lasă să se răcorească și se decojesc. Se curăță morcovii și țelina, după care se pun la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2010, 11:06
frumoasa
la 03.12.2010, 11:15
buna
la 03.12.2010, 11:22
Vin si eu la p oprtie din poienita ta
la 03.12.2010, 11:30
la 03.12.2010, 11:38

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking