Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
30 Mai 2024 | 899 vizualizari
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

Ingrediente

  • Ingrediente Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola:
  • 4 căni de lapte gras
  • 1 cană de mălai grisat
  • 50 g unt
  • 1 linguriță de sare
  • 40 g parmezan ras
  • Pentru mixul de ciuperci:
  • 3 ciuperci portobello
  • 150 g hribi congelați
  • Sare și piper
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1 cățel de usturoi
  • Câteva fire de cimbru proaspăt
  • 100 g brânză gorgonzola

Mod de preparare

Mod de preparare Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola:

Într-o cratiță mare, adăugați laptele și puneți-l pe foc mediu. Când laptele începe să fiarbă, adăugați sarea și untul. Amestecați până când untul se topește complet. Reduceți focul și începeți să adăugați mălaiul, în ploaie, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați să amestecați până când mămăliga începe să se îngroașe. Adăugați parmezanul ras și amestecați bine.

Între timp, pregătiți mixul de ciuperci. Curățați și tăiați ciupercile portobello și hribii în felii subțiri.

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați cățelul de usturoi mărunțit. Căliți-l ușor până când devine ușor auriu și aromat. Adăugați ciupercile tăiate în tigaie și căliți-le până când devin moi și încep să se rumenească ușor. Condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați oțetul balsamic și cimbrul proaspăt și amestecați bine.

Când mămăliga este gata, turnați-o într-o tavă sau o formă unsă cu unt. Nivelați-o cu o spatulă și lăsați-o să se odihnească pentru câteva minute. Distribuiți mixul de ciuperci peste mămăligă, apoi sfărâmați brânza gorgonzola deasupra.

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când brânza este topită și începe să se rumenească ușor.

Scoateți polenta din cuptor și serviți-o caldă, garnisită cu ierburi proaspete, dacă doriți.

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

Postat de reisnaor_2006

Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

      Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem...

Citeste continuarea

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Postat de merisor67

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Mai intai decongelam foietajul, care tine loc de faina pentru ca se va umfla in amestec cu restul ingredientelor si se va coace frumos. Tocam ceapa si usturoiul si le inabusim in ulei si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2024, 11:02
la 30.05.2024, 12:53
la 01.06.2024, 20:05
Asta chiar este pe gustul meu, o mămăliguță îmbogățită, cu de toate...
la 07.06.2024, 17:30
Mananci cu doua maini

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking